Bericht

Hartewens buurtbewoner vervuld met hulp van Vriendenfonds & De Dappere Dames

Geplaatst op 29 juli 2016, 17:08 uur

Het was Khadouj's grote wens om haar zieke moeder te bezoeken in Marokko samen met haar zoon. Gisteren, 28 juli, is haar moeder overleden in het bijzijn van Khadouj. Ze heeft de mogelijkheid gehad om de laatste twee weken met haar door te brengen dankzij het ticket dat het Vriendenfonds haar schonk. 

Malika: 'Ik vind het heel bijzoner dat ze deze kans heeft gekregen. Hoewel de familie nog in rouw is, voelt dit toch als iets heel moois. Ik ben het Vriendenfonds heel erg dankbaar voor het vervullen van haar hartewens. En ik ben blij dat ik hieraan heb kunnen bijdragen.'

Op woensdag 15 juni deelde bewonersinitiatief Dappere Dames prijzen uit aan twee buurtbewoners. Deze geldbedragen waren beschikbaar gesteld door het Vriendenfonds van de Vriendenloterij en zijn bedoeld voor mensen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor wijk en buurt.

Dappere Dames is in 2014 gestart door Malika Frindi en voert sinds anderhalf jaar een reeks aan activiteiten uit vanuit het heropgeleefde buurtgebouw Batavia in de Indische Buurt. Zo organiseert zij op vrijwillige basis schoolvakantiekampen, gezond-kokencursussen,  meidenactiviteiten, Bakkie op ‘t Plein en filmavonden, maar ook cursussen op het gebied van weerbaarheid of opvoeden onder begeleiding van professionals. 

Daarin wordt zij in het bijzonder gesteund door twee mensen: Khadouj Rhakdoe en Sara Bouarguion. Ondanks dat zij het zelf niet makkelijk hebben, zetten zij zich toch al lange tijd in voor hun mede-buurtbewoners en voor Dappere Dames in het bijzonder. 

 

Illustration
 
Deel dit: