Activiteit

Nieuwe Noten Amsterdam: Caffè sospeso

zaterdag 17 juni 2023 , 20:00 - 21:00 uur
Illustration

Caffé Sospeso
Muziektheater over de toekomst van muziekmakers 

Wat is je toekomst, als je als musicus alleen nog maar kan vertrouwen op de gulheid van je publiek? Als alle andere steun is weggevallen en kunst maken is verplaatst naar de straat. Wordt het aanbod nog gezien, nog gewaardeerd?

Een moeder en een zoon, beiden cellist, hebben alleen de buitenlucht nog om in te musiceren. Naast Circular Paradise, een grote hal met tweedehands spullen, hebben ze hun vaste plek gevonden. Ze proberen de muzikale smaak van de voorbijgangers in te schatten en passen daar hun repertoire op aan. Realiseren de voorbijgangers zich dat ze te maken hebben met twee getalenteerde musici? Of zien ze alleen twee zwervers?

De moeder is klassiek geschoold en heeft een glansrijke carrière achter de rug. De nieuwe situatie maakt haar opstandig en angstig, en het helpt niet dat ze ook nog in de overgang is. De zoon geneert zich voor zijn moeder. Opgegroeid met een veelheid van muziekstijlen, heeft hij vrienden in verschillende circuits. Zijn zelfvertrouwen doet hem geloven dat het hoe dan ook goed komt.

Moeder en zoon moeten zichzelf opnieuw uitvinden – als musicus maar ook in hun verhouding tot elkaar. Met een caffè sospeso, een gedoneerde koffie, in hun handen koesteren ze een droom van betere tijden. Maar al gauw vragen ze zich af: is dit hun nieuwe leven? En hoe zijn ze daar eigenlijk in terecht gekomen? Welke waarden delen ze en is dat de basis om samen verder te gaan? Stapsgewijs komt bij de zoon het besef dat zijn moeder vastzit in haar benarde situatie en neemt hij een radicale beslissing. Op zoek naar een betere toekomst voor hen beiden.

Caffè sospeso is een eigentijdse, lichte, interdisciplinaire en schurende muziektheatervoorstelling waarbij gelukkig ook gelachen kan worden. Er is veel afwisseling tussen low art en high art. Nieuwe composities voor cello worden gecombineerd met spoken word, humming, beatboxing en piano. Per voorstelling is er een derde musicus te gast uit de wereld van de jazz, klassieke muziek, wereldmuziek, popmuziek of spoken word.

Locatie
Plein Theater
Kosten toelichting
€ 17,50 / Regulier: €17,50 | CJP/ Student: €15.50 | Kunst(vak)student: €13.50 | Stadspas groene stip: €4,50 | 2 zomerconcerten: €30 | 3 zomerconcerten: €40 | Inclusief welkomstdrankje
Deel dit: