Aanbod

Training: Signaleringswijzer psychosociale problematiek

Kennismarkt Oost organiseert een basistraining voor vrijwilligers die werken met mensen die risico lopen op het ontwikkelen van (beginnende) psychosociale klachten. De training wordt gegeven op Wijttenbachstraat 36H, 1093 JC Amsterdam op dinsdag 8 mei van 13:00 uur tot 17:00 uur en is geheel gratis.

Tijdens de training in Post Oost leren vrijwilligers hoe zij psychosociale problematiek, zoals eenzaamheid, somberheid en angst, (vroeg) kunnen signaleren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar risicofactoren en de stappen van de signaleringswijzer. Ook leren vrijwilligers het gesprek aan te gaan en is er aandacht voor grensbewaking van de vrijwilliger zelf. De training is ontwikkelt en wordt gegeven door Punt P Preventie (onderdeel van GGZ Arkin).

Vrijwilligerswerk kan veel vragen van een vrijwilliger en het is noodzakelijk om vrijwilligers de juiste tools en kennis aan te bieden om hiermee om te gaan. Wanneer zij te maken krijgen met bewoners die kampen met psychische problematiek is het belangrijk dat vrijwilligers dit herkennen, begrijpen en tevens hun eigen grenzen kunnen bewaken.

Kennismarkt Oost is het on-line platform voor het totaalaanbod van (gratis) trainingen en workshops voor vrijwilligers en mantelzorgers. Ben jij vrijwilliger en wil jij je aanmelden voor deze training of één van de andere cursussen? Doe dit eenvoudig en snel via https://oost.kennismarkt.amsterdam.

locatie 
Post Oost
Illustration
 
Illustration
 
Geplaatst op 25 april 2018, 10:00 uur
Deel dit: