Aanbod

Wegwijs binnen wijkzorg

Speciaal voor vrijwilligers is er de voorlichting Wegwijs binnen Wijkzorg. In twee uurtjes kom je meer te weten over de werkwijze van Wijkzorg Oost en hoe de Wet Maatschappelijk Ondersteuning (Wmo) wordt uitgevoerd. De gratis voorlichting vindt plaats op maandag 14 mei tussen 15.00 en 17.00 uur in De Meevaart in Balistraat 48A in de Indische Buurt. 

Vraag jij je ook weleens af wat de Wmo nou eigenlijk inhoudt? Hoe werkt het als iemand hulp bij huishouden wil aanvragen of een andere voorziening in huis nodig heeft? Wanneer krijgt iemand wel of geen aanvullende voorziening of zorg. En Wijkzorg…wat is dat precies en hoe past vrijwilligerswerk in dit geheel? Heb je behoefte aan meer praktische kennis en/of wil je begrijpen waarom en hoe zorg dichtbij huis wordt ingericht?

Tijdens deze interactieve middag kun je al je vragen stellen en krijg je inzicht in:
-de voorzieningen zoals een traplift of aanvullend vervoer
-de gang van zaken rondom hulp bij huishouden
-welke zorgprofessionals je als vrijwilliger kunt tegenkomen en wat ieders rol is
-wie vraagt wat aan en over klanthouderschap

Deze voorlichting wordt georganiseerd door Kennismarkt Oost, het Sociaal Loket, de Gebiedspartner Oost en de Projectleider Wijkzorg Oost. Wil je je aanmelden voor deze voorlichting of één van de andere cursussen voor vrijwilligers of mantelzorgers? Doe dit  eenvoudig en snel via de website van Kennismarkt Oost. Ga naar: http://oost.kennismarkt.amsterdam Na aanmelding ontvang je automatisch een e-mail met een bevestiging van je deelname.

Illustration
 
Illustration
 
Geplaatst op 3 mei 2018, 10:58 uur
Deel dit: