Aanbod

Kinderopvang Vrije Kids

Waarom Vrije Kids

” Een kind heeft honderd talen, maar de school en de samenleving stelen er negenennegentig van”.- Loris Malaguzzi

Vrije Kids wil kinderen deze negenennegentig talen teruggeven, door hen zo vrij hun eigen ontwikkeling te laten doorlopen. Wij volgen hierin de visie van Loris Malaguzzi ter inspratie.

Missie

Kinderen ontwikkelen zich elk op een unieke wijze door middel van honderden talen. Door hen vrij te laten in het volgen van hun ontwikkelingspad, ontwikkelingskansen aan te bieden en begeleiding te geven op het juiste moment, kunnen kinderen zich vanuit een vertrouwde en veilige basis optimaal ontwikkelen.

Wij zien kinderen daarbij als wereldburgers die in verbinding staan met de mensen om hen heen en daarin volledig zichzelf mogen zijn. Op deze manier werken wij aan een sociale samenleving waarin iedereen mag zijn zoals hij of zij is en alle honderden talen gesproken kunnen worden in een liefdevolle samenleving.

Visie

Binnen het vormen van onze visie zijn wij geïnspireerd geraakt door Reggio, het gedachtegoed van de Italiaanse filosoof  Loris Malaguzzi. Reggio omschrijft dat kinderen zich uiten door middel van honderd manieren en talen (dans, muziek, tekenen, kleien, beweging of geluid, schrijven en spreken) en dat het luisteren naar hen dus veel belangrijker is dan het vertellen. Kinderen leren door middel van drie pedagogen: elkaar, volwassenen om hen heen (juffies, papa’s en mama’s) en de omgeving. Door het bieden van een uitdagende omgeving en kinderen te stimuleren in hun creativiteit en zelfstandigheid, krijgen kinderen de kans om zich door middel van al deze honderden manieren en talen te uiten en zich te ontwikkelen.

leeftijd 
vanaf 0 t/m 4 jaar
Illustration
 
Geplaatst op 8 december 2018, 22:51 uur
Deel dit: