Aanbod

LEES JE ENERGIEREKENING

Voorlichting & advies

In 2018 hadden al één op de tien bewoners van Oost te maken met energiearmoede, na de forse verhoging in 2019 is deze groep alleen maar groter geworden. We spreken van energiearmoede als je 10% of meer van je besteedbaar inkomen uitgeeft aan energie. Voor mensen met een laag inkomen zijn er niet veel mogelijkheden om te bezuinigen, omdat ze vaak al op van alles hebben bezuinigd. Een onderdeel waar wel nog ruimte zit om te bezuinigen is de energierekening.

Wil jij ook minder aan energie betalen? Kom dan op vrijdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur naar de Jungle, Tweede van Swindenstraat 26 en neem je energierekening mee. Op het duurzaamheidsspreekuur zitten mensen die weten hoe je rekening te lezen en samen onderzoeken we of jouw rekening in verhouding tot anderen laag, hoog of gemiddeld is. Door na te gaan welke apparaten je in huis hebt, krijg je praktische tips waar je zelf kunt besparen. En samen wordt er nagegaan of overstappen naar een andere energieleverancier handig is.

Ook is de Jungle voor dit project op zoek naar ambassadeurs die samen met buren, vrienden, familie en kennissen aan de slag gaan met het omlaag brengen van hun energierekening. Zij krijgen een verbruiksmeter mee naar huis waarmee ze de grootste verbruikers in huis kunnen opsporen. Via een app-groep krijgen de ambassadeurs ondersteuning en wisselen ze met elkaar kennis en wetenswaardigheden uit.

Daarnaast geven we ook ‘Lees je energierekening’ spreekuren op locatie. Mocht je een groepje mensen hebben in Amsterdam Oost, die interesse heeft voor zo'n spreekuur, neem dan contact op met Jungle Amsterdam via infopunt@jungle.amsterdam.

Want vergeet niet, dat we de energietransitie alleen voor elkaar gaan krijgen als we met z'n allen heel veel minder energie gaan gebruiken.

locatie 
Jungle Amsterdam
Illustration
 
Illustration
 
Geplaatst op 2 mei 2019, 17:45 uur
Deel dit: