Aanbod

Straattheater en Levende krant

Theater

Het Markttheater blaast blaast nieuw leven in het theater op de markt. We herwaarderen de markt als plek van ontmoeting, debat en verbeelding. Geen eenzijdige plek van consumptie en marktwerking, maar een unieke plek waar onze samenleving gevormd wordt.

Met een divers team aan theatermakers en kunstenaars maken we voorstellingen die reflecteren op grote sociaal-maatschappelijke topics. Het werk van Het Markttheater is brutaal, persoonlijk, muzikaal en speels. We plaatsen het theater op rauwe en open wijze midden op de markt, zonder pluche en groots onthaal. We zoeken naar nieuwe verbindingen op de markt, en met de buurten daaromheen. We nemen het genre volkstheater serieus en beogen wezenlijk een nieuw publiek aan te spreken. Dat doen we door vanuit het inhoudelijke en artistieke onderzoek terug te schalen naar herkenbare en menselijke verhalen, met oog voor onze interculturele samenleving.

Het Markttheater pint zich niet vast op een stijl. We maken volkstheater in de breedste zin van het woord. Onder artistieke leiding van Sean Hauser onderzoekt het ensemble binnen diverse genres waaronder docu-drama, muziektheater, fysiek-beeldend theater en jeugdtheater. De rode lijn in het werk is de persoonlijke, transparante en interactieve aanpak. De makers/spelers stellen hun eigen positie altijd te discussie, en zoeken, in het maken en op toneel, altijd een directe interactie met betrokkenen en publiek. Soms wordt er gewerkt met een (eind)regisseur, maar het uitgangspunt is het collectieve maken en brainstormen, waarin ook diverse gemeenschappen, van buurtbewoners tot marktlieden, van wetenschappers tot ambtenaren, betrokken worden.

Illustration
 
Illustration
 
Geplaatst op 22 januari 2021, 12:43 uur
Deel dit: