Aanbod

Organisator van concerten en kenniscentrum voor micrtotonale muziek

Muziek/zang

Microtonale muziek, bestaat uit ‘de tonen tussen de toetsen van de piano’. Deze microtonen leiden tot geheel nieuwe muzikale en tonale mogelijkheden. Ze zijn een bron van frisse klanken die het oor van de luisteraar verruimt en het denken over muziek voorgoed verandert.

Stichting Huygens-Fokker is een centrum voor microtonale muziek, waar alle muziekstijlen met een afwijkende octaafverdeling uit alle stijlperioden een plaats vinden. Van klassiek tot modern en van jazz tot pop; microtonaliteit is toe te passen op feitelijk iedere muziekstijl. De stichting beheert een unieke collectie van microtonale instrumenten, waaronder het Fokker-orgel. Dit is het enige volwaardig akoestische 31-toonsorgel ter wereld. Het staat opgesteld in de Kleine Zaal van Muziekgebouw aan ’t IJ in stadsdeel Oost en is het pronkstuk van de stichting dat om regelmatige bespeling vraagt.

Stichting Huygens-Fokker wil het publiek in aanraking brengen met andere klanken en instrumenten dan zij gewend zijn en hen verleiden om avontuurlijker te worden in het luisteren naar muziek. Om dit te bereiken, organiseren wij diverse activiteiten waarbij verschillende doelgroepen worden benaderd. Zoals bijvoorbeeld de serie Orgel! rondom het Fokker-orgel in de Kleine Zaal van Muziekgebouw aan 't IJ, het eendaags muziekfestival MicroFest Amsterdam, lezingen, masterclasses en lecture-performances.

locatie 
Muziekgebouw aan 't IJ, Kleine Zaal
Illustration
 
Illustration
 
Geplaatst op 22 januari 2021, 12:43 uur
Deel dit: