Aanbod

Creatieve (kunst)cursussen

Kunst/cultuur/creatief

Kunst in de Buurt (KidB) is een initiatief van beeldend kunstenaar Camille van Neer. Het doel: kunst makkelijk maken, in alle betekenissen. Deze handreiking geldt eerst en vooral bewoners van de Indische Buurt in Amsterdam-Oost. KidB wil een plek in de buurt worden waar iedereen binnen kan lopen op zoek naar inspiratie of elkaar. Kunst (maken of ervan genieten) als verbinding tussen mensen in de Indische Buurt.

Kunst in de Buurt werkt hiertoe samen met het Buurtmuseum met wie het sinds juli 2019 in het pand Zeeburgerdijk 116-118 gebruikt, omgedoopt tot ‘De Zeeburger’. Samen met het Buurtmuseum wil KidB een uitnodigend programma ontwikkelen voor mensen in de buurt. Behalve een centrum voor kunst en plaatselijke historie, wil ‘De Zeeburger’ ook graag luisteren naar plannen en ideeen van buurtgenoten. Het programma is dan ook flexibel en in staat om die plannen en ideeen, mits passend in de missie van KidB en het Buurtmuseum, uit te (laten) voeren.

Cursussen die door KidB worden gegeven zijn onder andere: beginnerscursus portrettekenen en/of -schilderen, vervolgcursus portrettekenen en/of -schilderen, cursus landschapstekenen en/of -schilderen, cursus stilleven tekenen en/of -schilderen. Voor deze cursussen geldt (uitzonderingen daargelaten) een minimumleeftijd van 10 jaar, er is geen maximumleeftijd. Behalve de cursussen, zijn er ook momenten in de week voor ‘vrij tekenen’; hierbij krijgt de deelnemer de kans om met zijn eigen werk naar ‘De Zeeburger’ te komen en daar gecoacht te worden waar nodig.

Voor meer informatie over de inhoud en kosten van de cursussen, mail naar camillevanneer@gmail.com of bel/app naar 0645565400

Ik hoop je/u binnenkort te mogen ontmoeten!

Vrolijke groet,
Camille van Neer, beeldend kunstenaar.

locatie 
De Zeeburger
Illustration
 
Illustration
 
Geplaatst op 22 januari 2021, 12:51 uur
Deel dit: