Aanbod

Leerlijn vertrouwenspersoon

Coaching, Ondersteuning, Cursus/les/workshop/training, Burenhulp / informele zorg, Clienten / burgerbelang
Illustration

Dit najaar gaat de opleiding Vertrouwenspersoon weer van start.

In deze halfjarige opleiding krijg je handvatten hoe je als vrijwilliger het beste je buurtgenoten kunt helpen, want dit begint bij jezelf. Wil je bijvoorbeeld beter je grenzen aan leren geven? Of beter ‘nee’ leren zeggen? Wil je graag leren hoe je nog beter luistert naar de Amsterdammer die je helpt (want dat is meer dan alleen je oren gebruiken!)? Of wil je beter om leren gaan met moeilijke situaties die je tegenkomt in je vrijwilligerswerk en weten hoe je buurtgenoten begeleid naar een formele hulporganisatie, als dat nodig is? Dan is de opleiding Vertrouwenspersoon misschien wel wat voor jou.

De leerlijn van een half jaar bestaat uit een opleidingsaanbod, waarvan één keer intervisie ochtend en één keer een lesochtend per maand. Daarnaast doet de vrijwilliger ervaring op in de praktijk, en helpt de vrijwilliger buurtbewoners bijvoorbeeld bij een inloopspreekuur van een van de partnerorganisaties in Oost. Ook werken we samen met de Buurtteams voor het ondersteunen van buurtbewoners die professionele hulp nodig hebben. Tijdens de opleiding werkt de vrijwilliger aan een persoonlijk ontwikkelingsplan en wordt de vrijwilliger ondersteunt bij zijn of haar wensen voor de toekomst.


We zijn momenteel bezig met de kennismakingsgesprekken. Ben je benieuwd geworden naar de opleiding en wil je kennismaken? Neem dan contact op met coördinator Sophie van IJken via info@samenvooruit.amsterdam of kijk op https://samenvooruit.amsterdam/
Wil je alvast meer lezen over wat een vertrouwenspersoon precies is? Kijk dan hier

De opleiding is kosteloos en wordt verzorgd door de Vrijwilligersacademie Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam - HvA. Daarnaast is er vrijwilligersvergoeding beschikbaar.
 

Illustration
 
Geplaatst op 8 oktober 2021, 14:10 uur
Deel dit: