Activiteit

Samen Virtueel bij de Dodenherdenking Ceramplein

dinsdag 4 februari 2020 , 14:00 - 20:30 uur

Virtueel, samen op afstand, herdenken we op maandag 4 mei 2020 van 14:00 - 20:30


Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de gruwelijkheden van de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Vanwege de coronamaatregelen is het dit jaar niet mogelijk om samen, als buurt, de doden van de Tweede Wereldoorlog en andere slachtoffers van oorlogsgeweld te herdenken op het Ceramplein. De 4 mei organisatie wil de herdenking echter niet zo maar voorbij laten gaan.

Nu er geen fysieke bijeenkomst kan plaatsvinden, organiseren wij daarom een virtuele herdenking op internet. Op deze manier kunnen wij toch als buurt gezamenlijk stilstaan bij de gebeurtenissen van weleer.

In de middag van maandag 4 mei wordt via verschillende social mediakanalen een video verspreid met daarin de volgende drie onderdelen:

- "Anders zijn", een korte film van Ron Langdon over het lot van de Joodse buurtgenoten tijdens de bezetting

- Een stukje passende muziek van Zakery Beacher en Erik van de Langkruis

- Een film van Kibret Mekonnen met vredesboodschappen uitgesproken door vertegenwoordigers van verschillende gemeenschappen in de buurt.

We hopen dat je je door middel van de video verbonden voelt met de buurt en we op deze manier samen kunnen stilstaan bij deze belangrijke herdenking.

(De video wordt op 4 mei gepubliceerd bij Groot Oost TV op YouTube en verspreid via o.a. de volgende Facebookpagina's van verschillende buurtorganisaties: Buurtmuseum Indische Buurt, Ahmed El Mesri, Groot Oost TV, Indische BuurtBalie, Elthetokerk Amsterdam, Stichting Dappere Dames en Alle Kleuren Oost.)

 

https://www.facebook.com/events/1184523128556867/

Thema Diversiteit / gelijkheid, Herdenking
Illustration
 
Deel dit: