Activiteit

De Levende Krant | Het Markttheater

vr 11 sep 2020 - za 12 sep 2020 , 20:00 - 21:00 uur

De cabereteske nieuwshow op het Dapperplein waarin nieuws uit de buurt en wereld daaromheen op aangrijpende, directe en hilarische wijze besproken wordt. Vol breaking news, roddels, cartoons en bijzondere gesprekken met buurtbewoner en ambtenaren.

Wij zouden deze zomer vele dagen op de Dappermarkt spelen, maar corona gooide roet in het eten. Daarom spelen wij nu voor u na sluitingstijd op het Dapperplein in een corona-proof opstelling. Wij brengen u een avond vol theater en lekkernij. Sleep je buren, familie en vrienden mee naar onze jaarlijkse terugkerende nieuwsshow: De Levende Krant.

Het nieuws volgen is iets dat ons tot burgers maakt. Het houdt ons betrokken en geeft inzicht. Maar hoe geef je het nieuws een waardevolle plek in de dagelijkse realiteit? Kan theater niet de lichtheid, herkenbaarheid en het begrip bieden die nodig is om die ingewikkelde realiteit om ons heen te ontvouwen, te bevragen en te bestormen? 

We brengen de krant tot leven, wij brengen u: De Levende Krant! 

De Levende Krant is een nieuwsshow op de markt waarin (stads)nieuws op aangrijpende, directe en hilarische wijze besproken wordt. Sketches, liedjes, columns en cartoons wisselen elkaar in hoog tempo af, zijn op de huid van de actualiteit en per buurt anders.  Er wordt koffie gedronken met de buurvrouw, ambtenaren en andere gasten, de kaasboer krijgt de microfoon aangereikt, en het publiek wordt uitgedaagd mee te denken en doen. 

Vanuit een intensieve dialoog met de redactie werpt een divers team aan acteurs, muzikanten, journalisten en schrijvers een kritisch licht op de meest actuele en verborgen nieuwswaardigheden uit de buurt en wereld daaromheen.


Maaltijd bij de voorstelling
Bij de voorstelling wordt een vindingrijke maaltijd geserveerd die ons prikkelt over de toekomst na te denken. Food designer Jasmijn Schrofer i.s.m. buurtkok Zohra Moussadek hebben hiervoor de handen ineen geslagen. Met liefde voor de wereld en keuken, en aandacht voor eerlijke, seizoensgebonden, lokale ingrediënten.
Voor het diner kan er rekening gehouden worden met allergieën en principes. Wil je deze doorgeven, doe dit dan uiterlijk 48 uur van tevoren via sophie@markttheater.nl o.v.v. ‘allergie De Levende Krant’.

Het Markttheater streeft na een gratis toegankelijk theateraanbod op de markt te realiseren. Voor deze speciale corona-proof avonden vragen we een vergoeding voor het bereiden van de maaltijd. Een ticket voor de maaltijd (en voorstelling) is 9,99 en kunnen via deze link kopen: https://markttheater.nl/de-levende-krant/

CREDITS
Concept | Sara de Monchy, Sean Hauser Regie | Sara de Monchy Spel/medemaker | Yorick Heerkens, Annelotte van Aarst, Giovanni Brand, Amro Kasr, en gasten Redactie | Katarina Schul, Sara de Monchy, e.a.Scenografie | Han Ruiz Buhrs Tekstbijdrage | Sem Anne van Dijk Campagnebeeld | Sabine Rovers

Wij danken speciaal Fonds voor Oost voor de financiële bijdragen

Locatie
Dapperplein
Kosten toelichting
We vragen een bijdrage voor het bereiden van de maaltijd die geserveerd wordt bij de voorstelling.
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 11 jaar
start / einde
Gestart op vr 11 september 2020. Beëindigd za 12 september 2020
Illustration
 
Deel dit: