Activiteit

Indian music and beyond

zondag 5 februari 2023 , 11:00 - 12:00 uur
Illustration

Vaste Fokker-organist EreLievonen gaat tijdens dit sfeervolle concert een muzikaal avontuur aan met Lenneke van Staalen (Indiase viool) en Heiko Dijker (tabla). Beiden behoren tot de top van uitvoerders van Indiase muziek, ook in India zelf. Na hun intensieve studie bij grote meesters in India behaalden ze beiden de hoogste cijfers voor hun masteropleiding aan het Rotterdams Conservatorium. Wereldwijd worden ze geprezen om hun vurige virtuositeit en emotionele diepgang. Ere Lievonen verdiepte zich aan het Conservatorium van Amsterdam in Zuid-Indiase Karnatische muziek en leerde om anders na te denken over zowel toonhoogte als ritmiek.

Indiase klassieke muziek wordt in harmonie met de tijd van de dag gespeeld. Dit is terug te horen in het toonmateriaal, de sfeer en het tempo van de grotendeels geïmproviseerde muziek. We beginnen deze zondagochtend dan ook met een klassieke Noord-Indiase ochtend-raga voor tabla (dubbele trom) en viool. Daarna volgen diverse  composities en improvisaties in verschillende combinaties van instrumenten, waarbij de wisselwerking tussen Indiase en westerse muziek centraal staat.

Om 13.15 uur geeft Heiko Dijker nog een gratis toegankelijke lecture-performance over de tabla. Tussendoor is 4'33 grand café geopend voor koffie of lunch. Zo ga je vol nieuwe kennis en klanken de rest van je zondag tegemoet.

Locatie
Muziekgebouw aan 't IJ, Kleine Zaal
Kosten toelichting
€ 15,50 Normaal | € 12,50 Stadspas | CJP
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
omschrijving doelgroep 
Liefhebbers van Indiase muziek, viool, tabla, orgel, wereldmuziek, niet-westerse muziek, klassieke muziek

Deel dit: