Activiteit

EAST& Baggerbeest

zaterdag 25 november 2023 , 14:00 - 20:00 uur
Illustration

Na diverse vrij toegankelijke, culturele festivals op o.a. het Sajetplein, Oranje Vrijstaatplein, Joris Ivensplein, Javaplein en Timorplein, strijkt het Pop-Up Cultuurhuis EAST& opnieuw neer in de openbare ruimte in Amsterdam Oost! Wees welkom bij EAST& BAGGERBEEST, een open festival voor alle leeftijden in de nieuwe broedplaats Baggerbeest; hét culturele ankerpunt van de Sluisbuurt-in-wording op Zeeburgereiland.

Ontdek beeldende kunst, doe mee aan workshops, beleef zinderende performances, laat de muziek je klinken en nieuwe ontmoetingen je verrassen! Kunstenaars uit het Baggerbeest openen de deuren naar hun atelier en organiseren exposities en art workshops voor volwassenen én voor kinderen. Er is onder andere een muzikale performance van She Who Makes Noise, een workshop tuften van Marian Genet, een nieuwe performance van Reza Mirabi (invited by Mutter Amsterdam) en meer!

Wij nodigen iedereen uit kennis te maken met deze nieuwe broedplaats, die nog niet lang geleden uit de zandvlakte is gerezen. Met een bruisende culturele festivaldag willen we nieuwe verbindingen leggen, als ook een startschot geven van wat je de komende jaren nog meer in het Baggerbeest kunt verwachten.

EAST&
EAST& is het Pop-Up Cultuurplatform van Amsterdam Oost. Niet een cultuurgebouw van steen, maar een nomadisch netwerkorganisatie dat beoogt samenwerking en verbinding te leggen tussen bewoners, culturele en maatschappelijke instellingen en de vele, diverse, talentvolle makers die het stadsdeel rijk is. EAST& trekt vanaf 2022 rond door de zeer verschillende wijken van Amsterdam Oost en organiseert culturele activiteiten mét en vóór de buurt. Founding partners Plein Theater, Framer Framed, De Rode Loper en School en Productiehuis Nowhere zoeken hierbij steeds de samenwerking op met andere partners uit het kunstrijke stadsdeel. In ons cadeau voor de stad wordt samengewerkt door EAST& met Mutter Amsterdam, Baggerbeest, Urban Resort en kunstenaars uit de broedplaats.

BAGGERBEEST
Wie op de westelijke punt van het Zeeburgereiland staat en naar de enorme zandwagens kijkt die eindeloos lijken te verplaatsen over de lege vlakte, zal zich nauwelijks kunnen voorstellen dat hier in de komende 15 jaar een nieuwe stadswijk vereist waar meer dan 11.000 mensen komen te wonen. Dit wordt de Sluisbuurt. Begin 2023 is Urban Resort gestart met de bouw van een nieuwe creatieve broedplaats: Het Baggerbeest. Het Baggerbeest is het allereerste gebouw op de zandvlakte en daarmee dé plek om het culturele ankerpunt te leggen voor de stadswijk in wording. Met een gezellige bar, een zaal voor programmering, een buurtatelier en tientallen werkruimtes voor kunstenaars en creatieve bedrijven, is het de nieuwste hotspot van Zeeburgereiland.

MAKERS VAN A’DAM OOST
Kijk op eastand.amsterdam voor meer informatie over het programma en het culturele netwerk in Oost. Wij moedigen makers, kunstenaars en evenementenorganisators uit Amsterdam-Oost aan om je op de website aan te melden, een profiel aan te maken en evenementen te delen op de agenda. Show your work! Show your events!

#KADOVOORDESTAD
EAST& BAGGERBEEST wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost en Stichting Amsterdam 750. Deze en aankomende EAST& evenementen zijn onderdeel van de actie #kadovoordestad ter ere van de 750e verjaardag van Amsterdam.

In deze editie wordt samengewerkt door EAST& met Mutter Amsterdam, Baggerbeest, Urban Resort en kunstenaars uit de broedplaats.

LOCATIE
Rudi van Dantzigstraat 1, 1095 PK Amsterdam

De entree bevindt zich op Zeeburgereiland, links van de rotonde aan de Zuiderzeeweg vóór de Schellingwouderbrug naar Amsterdam Noord. 

Mindervaliden/ rolstoelgebruikers graag contact opnemen met Baggerbeest: 020 6937575 / info@urbanresort.nl

Locatie
Broedplaats Baggerbeest
Kosten
Gratis
Deel dit: