Activiteit

De Dresser - Karina Holla

zaterdag 10 februari 2024 , 20:30 - 21:30 uur
Illustration

De Dresser - Karina Holla


Theo d'Or winnares speelt een acteur in crisis
“Wie ben ik niet allemaal geweest en nog weet ik niet wie ik ben”

De acteur staat op het punt zijn verstand te verliezen, hij vecht voor zijn leven en voor zijn passie voor theater. Hij heeft een zenuwinzinking, hij is verscheurd, hij is verdwaald in zijn eigen geheugen labyrint. Aan de ene kant wil hij ophouden met spelen, aan de andere kant is hij verslaafd aan de magie van het theater.

Grandeur en verval, roem en eenzaamheid, moed en vertwijfeling.

Het tragicomische van de aftakeling van iemand die op zoek is naar het volmaakte.

“Meer, meer ik kan niet meer, ik heb niets meer om te geven.
Ik wil niet avond aan avond verf op mijn gezicht smeren, kleren dragen die niet van mij zijn.
Ik ben geen kind dat zich verkleedt voor een spel, dit is mijn werk, mijn levenswerk.”

In deze voorstelling verweeft Karina Holla teksten en fragmenten uit de toneellitteratuur met eigen ervaringen uit haar omvangrijke theatercarrière. Haar laatste twee voorstellingen Oorlogsvrouwen en DARGER speelde de met de Theo d'Or bekroonde actrice voor uitverkochte zalen in Nederland en in Zweden.

Over De Dresser zegt Holla: “Het gaat over het belang van het theater, het streven naar het verwezenlijken van dat ene belangrijke moment, in volledige fysieke overgave het personage binnen te dringen en een wisselwerking met het publiek te laten ontstaan.”

De Dresser is een collage-voorstelling met beeld, beweging, stem en tekst. De Dresser geeft een kijkje achter de schermen van de theaterwereld, de magie, maar ook de angst en de gevoeligheden en uiteindelijk de verbeeldingskracht die over het menselijk falen zegeviert.

Locatie
plein theater
Kosten toelichting
€ 17,50 / Regulier: €17,50 | CJP/ Student: €15.50 | Kunst(vak)student: €13.50 | Stadspas groene stip: €4,50 | Inclusief welkomstdrankje
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: