Activiteit

Tabaria Café workshop

zaterdag 18 mei 2024 , 13:00 - 20:00 uur
Illustration

Op 18 mei nodigt Tugela85 Tabaria Café uit voor een speciale fundraiser workshop en diner.

Tabaria Café is een plek waar iedereen de Palestijnse cultuur kan ervaren en de Palestijnse zaak kan steunen, een initiatief van Fatima Mahmoud. Samen met een team van vrijwilligers heeft ze een reeks zeer succesvolle fundraiser pop-ups georganiseerd in Den Haag en Rotterdam.

Op 18 mei duiken we in de prachtige Palestijnse eetcultuur: we gaan maftoul rollen ook wel bekend als de Palestijnse reuzen couscous en zoete Makroota koekjes maken. Maftoul wordt traditioneel met de hand gerold door vrouwen, die na de oogst samenkomen om harde tarwe te kraken tot griesmeelmeel, de grote korrels met de hand rollen en drogen in de warme Palestijnse zon.

We zullen maftoul rollen en Makroota maken en de Palestijnse cultuur vieren door de beweging van onze handen, met de leidende wijsheid van enkele Palestijnse moeders, familie van Fatima. Laten we onze handen bewegen voor Palestina en weerstand vinden in beweging!

Na de workshop zullen we een traditionele maftoul en een hedendaagse maftoul met favabonen, venkel en munt proeven en delen.
De maftoul die we zullen eten komt van Fairtrade Palestine in Rotterdam!

aanvang workshop : 13:00u - 17:30u
diner: 18:00u
Max aantal deelnemers workshop: 30
Voor diner: 20
Tickets voor workshop en apart voor diner vanaf 9 mei online via https://kleinkookbedrijf.nl/

 

Deze Tabaria Café workshop wordt gemaakt i.s.m. @merijntol , @natasjawest van @dancingontheedge , @masdejong van @kleinkookbedrijf

Locatie
Kunst- en Cultuurhuis Tugela85
Kosten toelichting
15, 25, 35 of 50 euro (afhankelijk naar donatie)
Doelgroep
Alle volwassenen
Omschrijving doelgroep 
Voor iedereen die de Palestijnse cultuur wil ervaren en de Palestijnse zaak wil steunen.
maximum aantal deelnemers
30
Deel dit: