Activiteit

Markoesa Live

zaterdag 15 juni 2024 , 20:00 - 20:50 uur
Illustration

Markoesa Live
Eva en Guillano vormen samen het duo Markoesa. Hun optredens, gekenmerkt door krachtige vocalen en authentieke verhalen, raken het publiek diep. Met nummers zoals "Nieuwe Jas" brengen zij urgente, vaak onderbelichte thema's naar voren, wat hun shows een doorleefde en oprechte sfeer geeft.

Markoesa weet met hun unieke combinatie van zang en verhalen het publiek te ontroeren, aan het lachen te maken en zelfs te laten dansen. Hun krachtige eigenheid zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

 

Plein Theater maand voor Keti Koti
De Keti Koti maand vindt jaarlijks plaats in de maand juni in de aanloop naar Keti Koti op 1 juli. Deze maand staat in het teken van herdenken en bezinnen rondom het slavernijverleden van Nederland en de doorwerkingen daarvan vandaag de dag.

Als Plein Theater in Amsterdam Oost, gelegen naast het Oosterpark en het Nationaal monument Slavernijverleden, staan we bijzonder stil bij dit moment en bij deze maand. Daarom organiseren we in de maand juni diverse activiteiten rondom onderwerpen die raken aan het slavernijverleden en kolonialisme, gecureerd door Peggy Burke en Berith Danse.

Daarbij kun je heerlijk Surinaams bij ons eten! Ons Eetlokaal naast het theater is elke donderdag t/m zondag geopend vanaf 18:00 en bij vroege activiteiten minstens een uur voorafgaand aan de activiteit. Peggy staat in de keuken en maakt speciaal voor de Keti Koti maand elke week een afwisselend Surinaamse special. Moksi - alesi's, Heri - Heri, Griet Bana Soep, Pindasoep met Tom Tom en als klapper op de vuurpijl Pom & Pastei (& Paramaribop) op de laatste donderdag van de maand.

Locatie
Plein Theater
Kosten toelichting
€ 10 + consumptiemunt / Regulier: €10 | Stadspas Groene Stip: €4,50 | Combiticket Concert + Dagspecial: €25 / €19,50 | Prijzen zijn inclusief een welkomstdrankje
Deel dit: