Activiteit

Avian Humanoids, een bovennatuurlijke geluidswandeling in het Oosterpark

za 6 jul 2024 - do 12 sep 2024 , 11:00 uur
Illustration

Op 6 en 7 juli vindt in het Oosterpark in Amsterdam het premièreweekend van Avian Humanoids plaats. Avian Humanoids, een productie van componist, producer en performer Evelien van den Broek, is een geluidswandeling die je meeneemt naar de wereld van mythologische wezens, vervreemdende geluiden en muzikale fantasieën.

Avian Humanoids is een geluidswandeling, die van 6 juli tot 12 september 2024 gratis door iedereen met een smartphone en koptelefoon te ervaren is. Je loopt van boom naar boom, naar vijf bijzondere bomen in het Oosterpark. Zodra je eronder staat komt de boom tot leven, je hoort het geruis van bladeren en het gefladder van vleugels. Dit is niet zomaar een park, dit zijn niet zomaar bomen. Hier wonen de Avian Humanoids. Deels mens, deels vogel. In de boom beginnen zij te zingen. Terwijl ze boven je zitten en om je heen vliegen luister je naar hun lied.

Avian Humanoids laat zich omschrijven als geluidskunst en is een mix van hedendaags klassiek en elektronische muziek, met elementen van opera. Bij elke boom ervaar je verschillende vogelmensen, een eigen geluid en een nieuwe compositie.

De geluidswandeling duurt ongeveer 40 minuten en is in een groep of individueel te ervaren door middel van de app Echoes en een koptelefoon of oortjes. De geluidswandeling is gratis.

Avian Humanoids
Premièreweekend / 6 & 7 juli 2024 
Tijden groepswandeling / 11:00 en 15:00 uur
Locatie / Oosterpark Amsterdam
Ontmoetingsplek / Muziekkoepel in het Oosterpark. Vanaf daar volgen we gezamenlijk de geluidswandeling. Na afloop is er de mogelijkheid om jouw ervaring te delen en om vragen te stellen.
Individueel / Je kunt tot 12 september 2024 individueel de geluidswandeling ervaren. 
Meer informatie en aanmelden: https://evelienvandenbroek.com/sound-walks/

Credits
Concept, muziek, lyrics, veldopnames, sound design: Evelien van den Broek. 
Zang: Evelien van den Broek, Stefanie Janssen, Kevin Walton, Nienke Nasserian Nillesen, Timotheus Maas. 
Studio opnames: Marcel de Rooij van Studio De Slapende Hond en Evelien van den Broek.
Montage, mix en mastering: Evelien van den Broek.
Marketing, pr & beeld: Marieke Josselet / Lets_go_public.
Dit project is mede mogelijk gemaakt door: het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst), Dyane Donck Company en het Amarte Fonds.

Over Evelien van den Broek
Het werk van de Nederlands/Zwitserse componist, producer en performer Evelien van den Broek (aka Leafsheep) is een eigenzinnige en meeslepende mix van elektronica, songwriting en klassieke compositie. Haar producties zijn zowel binnen als buiten de theaters te vinden. Ze maakte o.a. de geluidswandeling Stemmengeschuifel – met Heijermans door de Pijp voor Soundtrackcity en Toneelgroep Amsterdam (ITA) en de interactieve geluidswandeling Fanfare, die in premiere ging op Into The Great Wide Open festival op Vlieland. Momenteel werkt Evelien aan S.A.M., een project van de Dyane Donck Company waarvoor zij nieuwe stukken componeert voor Cello Octet Amsterdam en de zangeressen Els Mondelaers en Nina Kortekaas. 

Locatie
Oosterpark
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op za 6 juli 2024. Eindigt do 12 september 2024
Illustration
 
Deel dit:
Locatie
Geplaatst door
De eerste 10 toekomstige data
zaterdag 13 jul 2024
zondag 14 jul 2024
maandag 15 jul 2024
dinsdag 16 jul 2024
woensdag 17 jul 2024
donderdag 18 jul 2024
vrijdag 19 jul 2024
zaterdag 20 jul 2024
zondag 21 jul 2024
maandag 22 jul 2024