Activiteit

Indische Buurt Festival 2024: Doe Meer Met Je Wijk! Zaterdag 7 september.

zaterdag 7 september 2024 , 12:00 - 20:30 uur
Illustration

De 15e editie! Het Indische Buurt Festival komt er weer aan op zaterdag 7 september en is dit jaar aantrekkelijker dan ooit. Nog meer bewonersinitiatieven; de JavaCup is  terug; de JavaBraderie is dit jaar extra large; het JavaPodium brengt zeeven Feestbands achter elkaar en… Nellie de Hippoooo komt! Het IBF is in 2024 XLEvent van 24 Uur Oost.  Daarom gaan we door tot in de avond: van 12.00  tot 20.30! Gratis entree; niet te missennn! Het Indische Buurt Festival is gratis en ook rolstoeltoegankelijk.

Het JavaPodium: Feest! Dat is de podiumprogrammering van het IBF 24 dit jaar. Al vanaf 12.00 muziek op  de kruising Java-/Sumatrastraat. Maar liefst zeven topacts: De AlsJeMaarGelukkigBand - Bob’s 60ies Soul Society - Imagine - De Autoriteit - The Jones, The Prince Of Soul en Lui Paard! Bob Color presenteert natuurlijk weer. En daarbij neem je natuurlijk een lekker koel IJbiertje bij onze eigen IJbar. Dit jaar partyen we door tot 20.30 waarna je in de Javastraat nog mooi kunt gaan nagenieten bij de lokale horeca. Dus: Be There!

De Javabraderie pakt dit jaar tijdens het Indische Buurt Festival uit met een XLversie! Samen met de Ondernemersvereniging Javastraat, PleinGames en Café Gijs de Rooij hebben we een topprogramma voor je. Tien BBQ’s, DJ Riga presenteert nederlandstalige acts bij Podium Gijs de Rooij, veel stands met snuisterijen en…de enige echte JavaCup is weer terug! Spannend voetbaltoernooi voor jonge buurtbewoners tussen de 7 en 15 jaar - middenin de Javstraat (tot 19.00)! De braderie duurt van 12.00 tot 20.30.

 Doe Meer Met Je Wijk: De InitiatievenMarkt! De Indische Buurt kent tegen de 100 vrijwilligersorganisaties. Maar ken jij ze eigenlijk? Nee? Kom dan naar de Initiatievenmarkt!ze  Of nog beter: heb jij een paar uurtjes per maand over voor je buurt? Vraag aan wat je voor ze kunt betekenen!Of misschien heb je zelf een goed idee? Wist je dat je dan veel hulp kunt krijgen bij het waarmaken van jouw droom? Kom dan naar de stand van Wijkkunde en VCA bij Javastraat 108 en laat je op gang helpen!

PS Heb jij een bewonersinitiatief en wil je een gratis kraam van ons op het festival? Er zijn nog een paar plekken!  Mail dan even naar indischebuurtfestival@xs4all.nl en vraag om een aanmeldformulier.  Aanmelden vóór 20 augustus 2024, op = op!

JavaCup 2024: Dit jaar hebben we niet alleen aan de jongste kids (Kidsplein met theater, paardjes en Jeugdland!) en de volwassenen gedacht, maar ook aan de jeugd! Voetballen om de JavaCup met drie leeftijdscategorieën van 7 tot 15 jaar oud. Midden in de Javastraat staat een opblaasbaar voetbalveld voor de wedstrijden met daarnaast een kleine pannakooi om jouw tricks te showen aan het publiek. Wie wínt de finales en gaat er met de JavaCup 2024 vandoor? Je gaat het zien op het Indische Buurt Festival!

Team Cultopia van bewonersstichting Karrewiel organiseert het Indische Buurt Festival nu voor de vijfde keer. Ons team bestaat uit een mix van profs en vrijwilligers dat sinds 2012 op non-profitbasis sociaal-culturele events organiseert in Amsterdam Oost.

Partners & Sponsoren: 24 Uur Oost, Wijkkunde, Civic Amsterdam Oost, Gebiedsteam Amsterdam Oost, BIZ, Brouwerij ‘t IJ, PleinGames, WestCoast, Verluys Verkeerstechnniek, Late Night Liquor Store en Makkie.

  

Locatie
Javastraat
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Omschrijving doelgroep 
Buurtbewoners, festivalgangers, gezinnen, vriendengroepen, stellen, kids, peuters, ouderen











Aantal aangemelde deelnemers: 3

Deze mensen komen:
- Chaymae Ouchene
- Naima Ouchene
- Emine Emine

Meld je aan
Deel dit: