Bericht

BOOT oost bestaat 5 jaar!

Geplaatst op 18 februari 2015, 14:52 uur

In maart 2010 opende de Hogeschool van Amsterdam de deuren van BOOT Oost in de Indische Buurt. BOOT Oost heeft zich de afgelopen 5 jaar ingezet in de buurt op het gebied van jeugd en educatie, ondersteuning van lokale ondernemers, gezonde voeding en herinrichting van pleinen. Zo hebben studenten van de opleiding Bestuurskunde samen met buurtbewoners zich bezig gehouden met het creëren van activiteiten op het Sumatraplantsoen. Ook organiseerden studenten de afgelopen jaren i.s.m. organisaties in de wijk tientallen workshops over diverse onderwerpen, van geld, belasting en verzekeringen tot gezonde voeding en social media.                                               Sinds 2012 is BOOT Oost vaste partner van het project My Coach, waarin leerlingen van het Wibautcollege worden gekoppeld aan een coach die in de buurt woont, werkt of studeert.

Gratis advies en ondersteuning

Buurtbewoners kunnen drie dagen per week terecht voor de vaste programma’s zoals de spreekuren waar gratis maatschappelijk, juridisch en financieel advies wordt gegeven. In samenwerking met woningcorperatie Eigen Haard en Stadsdeel Oost worden de projecten gerealiseerd en kunnen studenten, onder begeleiding van docenten en professionals, leren in en van de wijk.

Spreekuur

Elke dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 tot 17.00 uur houden studenten HBO-Rechten, Sociaal Juridische Dienstverlening en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening een juridisch en maatschappelijk spreekuur onder begeleiding van professionals. Tijdens het spreekuur wordt u geholpen met vragen op het gebied van werk, wonen, thuissituatie, persoonlijke ontwikkeling, financiën of als u een conflicten heeft met de overheid.

Als u niet langs kunt komen tijdens de spreekuren, kunt u ook telefonisch een afspraak maken voor een andere dag.

De studenten bieden deze hulp in het kader van hun studie en staan onder toezicht van expertdocenten. Daarnaast werken de studenten nauw samen met andere instanties in Amsterdam en Amsterdam Oost in het bijzonder.

Feestelijke netwerkborrel 19 maart

In het kader van het 5 jarige bestaan, organiseert BOOT Oost een feestelijke netwerkborrel. Buurtbewoners, partners in de wijk, stadsdeel en Oost en studenten en docenten van de HvA zijn welkom om te proosten op het vijfjarig bestaan van de buurtwinkel.

Interesse in wat BOOT Oost allemaal doet? Mail, bel of kom een keer langs

BOOT Oost is ook bereikbaar via 020-6658015 of boot.indischebuurt@hva.nl .

Meer informatie kunt u krijgen via de website: www.hva.nl/boot

BOOT (Buurtwinkel voor Onderzoek, Onderwijs en Talentontwikkeling) is een initiatief van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Amsterdamse wijkaanpak, waarbij studenten worden ingezet om een bijdrage te leveren aan de vitaliteit van de Amsterdamse krachtwijken. BOOT is gevestigd in Amsterdam Zuidoost, West, Oost en Nieuw-West.

Deel dit: