Bericht

‘Het Sumatraplantsoen leeft nu echt'

Geplaatst op 19 april 2015, 12:45 uur

De buurten rond het Sumatraplantsoen en Ambonplein worden kindvriendelijker. ‘Sinds de klimrekken er staan, leeft het Sumatraplantsoen’, zegt Hakima el Ghannouti, schoolleider van basisschool As-Siddieq Oost.

Door Marieke Mittelmeijer

De school dacht samen met buurtbewoners mee over de inrichting van het Sumatraplantsoen. Er is nu meer speelruimte maar ook een moestuin. ‘De speelplek is fijn voor onze school én voor de buurt: ook na schooltijd spelen er veel kinderen’, zegt El Ghannouti. Vlak bij het Sumatraplantsoen hebben bewoners speeltuin Batavia opgeknapt. Ze houden toezicht en organiseren kinderactiviteiten.

Ambonplein

De As-Siddieqschool groeit en heeft nu ook drie groepen in de Evenaar op het Ambonplein. El Ghannouti: ‘Samen met basisschool De Waaier en het stadsdeel kijken we of we de schoolpleinen kunnen verbeteren.’

Kunst en cultuur

In de voormalige Majellakerk en de Batjanstraat is plek gekomen voor kunst en cultuur. Kinderen kunnen muziek of kunstwerken maken en acteren dankzij het NedPho, Muziek rondom de Klas, het Leerorkest, Tante Gerritje en Studio52nd. ‘Steeds meer bewoners zetten zich in voor de buurt’, zegt Rob van Veelen, participatiemakelaar bij stadsdeel Oost. ‘Zo worden de Sumatrapleinbuurt en Ambonpleinbuurt levendiger.’

Opknappen

Ook op straat zijn veranderingen te zien. Bij het Ambonplein knapt het stadsdeel de Batjanstraat op, passend bij de Batjanschool die Eigen Haard renoveerde. Binnen zijn woningen voor muzikanten en de Batjanzaal: een podium voor de buurt. Aan de andere kant van de straat zijn nieuwe bedrijfsruimtes en plek voor horeca. Aan de zuidkant van het Sumatraplantsoen gaat Eigen Haard 50 sociale huurwoningen, 29 vrije sector huurwoningen en 68 koopwoningen bouwen.

Deel dit: