Bericht

VALPREVENTIE TRAINING IN OOST

Geplaatst op 4 mei 2015, 14:23 uur
Als u wat ouder wordt zult u misschien wel eens ervaren hebben dat u in sommige situaties wankel ter been bent en (bijna)gevallen bent. Hierdoor ontstaat vaak valangst en daardoor kan het zo zijn dat u ( onbewust) situaties gaat vermijden en minder gaat bewegen. Fysiotherapie praktijk de Gooyer heeft subsidie van het stadsdeel gekregen om valpreventietraining voor de bewoners uit stadsdeel Oost te gaan geven.

Deze training wordt gegeven door 2 zeer ervaren fysiotherapeuten die hiervoor een aanvullende opleiding Vallen Verleden Tijd gevolgd hebben bij de st Maartenskliniek in Nijmegen.
Tijdens de training doen we allerlei oefeningen die gericht zijn op situaties uit het dagelijks leven. U kunt zelf ook situaties aandragen waarmee u moeite heeft in het dagelijkse leven.

De training bestaat uit:
- Hindernisbaan: op de hindernisbaan leert u omgaan met obstakels die in het dagelijks leven valgevaar kunnen opleveren
- Sport en spel: door verschillende spelvormen leert u veilig te bewegen in een drukke omgeving
- Valtraining: Voor het geval u onverhoopt toch uit balans mocht raken, leren wij u op een veilige manier te vallen. De oefeningen
worden stapsgewijs opgebouwd
- Informatie: U krijgt informatie over hulpmiddelen en handelingen waardoor u het valrisico kunt verkleinen, bv veilig lopen met de rollator, schoenen, ed.
 
De training wordt gegeven aan een groep van 5-10 personen en zal bestaan uit 10 bijeenkomsten van 1 uur.
Aangezien er subsidie van het stadsdeel is hoeft u slechts EUR 1,- eigen bijdrage te betalen per training, dus voor de totale training kost het u EUR10,-, deze dient u bij aanvang van de cursus te voldoen.
 
De eerstvolgende training start medio mei op woensdag van 14-15 uur in fysiotherapie praktijk de Gooyer, von Zesenstraat 298, 1093 BJ Amsterdam.
 
Voor informatie over de training kunt u kontakt opnemen met:
Edith Schoen- Bleijenberg
tel nr 06- 22376862 ( di, woe,donderdag) of
per mail: eschoen@cordaan.nl


Deel dit: