Bericht

Nieuwe 'Op Gezonde Tour Ambassadeurs!'

Geplaatst op 8 december 2015, 21:59 uur

De Indische buurt heeft nieuwe Op Gezonde Tour Ambassadeurs!

Afgelopen week hebben twee groepen ‘Op Gezonde Tour Ambassadeurs’ hun certificaat behaald! Dit keer een volwassengroep én een kindergroep. Op Gezonde Tour Ambassadeurs zijn actieve ouders, bewoners of kinderen die zich inzetten om een gezonde leefstijl bij andere ouders of kinderen te stimuleren.
Door Hanne van der Kolk 

De ambassadeurs hebben deelgenomen aan vijf leuke workshops, waarin zij kennis kregen over een gezonde leefstijl, samen een visie voor de buurt ontwikkelden en verschillende gezonde acties voor de buurt uitvoerden. Zo gaven de ambassadeurs bijvoorbeeld workshops over hoe je voor kinderen op een makkelijke manier een gezonde lunch kunt maken. En direct meer groente en fruit kunt laten eten. Of leuke traktaties kunt bedenken en aanbieden. Ook de kindergroep bedacht verschillende acties. Zij gingen bijvoorbeeld de straat op met gezonde tussendoortje en gingen met buurtbewoners in gesprek over welke minder goede tussendoortjes ouders vaak aan hun kinderen geven. Ook gaven zij aan welke alternatieven er zijn.

De Ambassadeurs blijven actief en de buurt zal de komende tijd nog vaak van hen horen!

Meer informatie ‘Op gezonde Tour

Op Gezonde Tour is ontwikkeld door Dream Support in opdracht van Stadsdeel Oost, in het kader van de Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht. Voor meer informatie zie www.dreamsupport.nl of like de facebookpagina ‘Op Gezonde Tour’ voor tips en en informatie.

Deel dit: