Bericht

Pleincoördinatoren laten pleinen bruisen

Geplaatst op 21 februari 2016, 16:10 uur

‘Het Sumatraplantsoen is echt mijn plek in de buurt. Elke zomer zit ik er met vriendinnen en onze kinderen, op een kleedje met lekker eten’, aldus Ouarda Elmorabet. Ook professioneel kan Ouarda nu aan de slag op het Sumatraplantsoen. Sinds 1 februari is ze er Pleincoördinator. Het Ambonplein heeft ook een eigen Pleincoördinator. Anne Marije Wilmink is al afgelopen najaar gestart in deze functie.

De Pleincoördinatoren gaan met de bewoners in gesprek over wat zij willen en wat er nodig is op de pleinen. Daarnaast organiseren Ouarda en Anne Marije ook samen met bewoners en organisaties uit de buurt activiteiten die ervoor zorgen dat omwonenden elkaar ontmoeten op de pleinen. Ouarda heeft al veel plannen: van twee keer per week sporten op het Sumatraplantsoen, tot een braderie, tot filmavonden. Ouarda: ‘Het gaat erom dat de bewoners elkaar kennen en dat ze samen het plein laten bruisen’.

Pleincoördinator Anne Marije kan al terugblikken op een aantal mooie activiteiten op het Ambonplein. Zo was er voor de tiende keer de Midwinterdroomtocht en hebben professionele koks uit de buurt samen met bewoners van HVO-Querido gekookt voor het Super Sint Maarten diner. Rond het Ambonplein worden veel activiteiten georganiseerd, maar die zijn vaak binnen. Anne Marije: ‘We hebben alweer mooie plannen voor activiteiten op het plein als het straks mooier weer is. Daarvoor ben ik ook nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om mee te helpen organiseren’.

Wil je meer weten over wat er op het Ambonplein en op het Sumatraplantsoen gebeurt, kijk dan op de BuurtBalie of neem contact op met de Pleincoördinatoren. Ook als je het leuk vindt om als vrijwilliger mee te helpen om de pleinen te laten bruisen, kan je met de Pleincoördinatoren contact opnemen.

Sumatraplantsoen: Ouarda Elmorabet, sumatraplantsoencoordinator@gmail.com

Ambonplein: Anne Marije Wilmink, ambonpleincoordinator@gmail.com 

Illustration
 
Deel dit: