Bericht

BuurtBalie werkt samen met Cooperatie Gebiedonline

Geplaatst op 22 maart 2016, 14:59 uur

Zoals jullie gemerkt hebben is sinds januari dit jaar de BuurtBalie overgestapt op een nieuw systeem. Dit heeft heel veel voordelen voor de site maar daarmee is de BuurtBalie ook toegetreden tot de Cooperatie Gebiedonline.nl. Dit heeft als voordat dat we gezamelijk met andere buurten uit Nederland constant werken aan het verbeteren van onze website. 

Een aantal belangrijke onderwerpen voor verbetering zijn: de gebruikersvriendelijkheid, de mogelijkheid om meer met groepen met onderling te kunnen communiceren, de mogelijkheid om vanuit de buurt mee te kunnen beslissen over belangrijke onderwerpen die de gemeente behandelen (lokale democratie) en het ontwikkelen van eventuelle verdienmodellen voor een buurtwebsite. 

Heb je vragen over deze cooperatie of heb je suggesties om de BuurtBalie funcitoneler of mooier te maken laat het ons dan vooral weten via info@indischebuurtbalie.nl

 

Hieronder kun je meer lezen over Gebiedonline

Gebiedonline is een online platform –in coöperatief eigendom– waarmee gezamenlijk de leefbaarheid van straat, buurt of stad wordt verbeterd. Deze avond is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in hoe het platform werkt en wordt ontwikkeld, en in hoe de leden het eigenaarschap in de coöperatie Gebiedonline hebben geregeld.


Gebiedonline is in 2012 ontstaan als buurtwebsite Hallo IJburg in Amsterdam. Omdat ook buiten IJburg veel interesse in het gebruik van de website ontstond, is de techniek algemeen toepasbaar gemaakt. Het eigenaarschap van het nieuwe platform is de afgelopen maanden in coöperatie Gebiedonline ondergebracht. De leden van de coöperatie vertegenwoordigen netwerken zoals goudabruist.nl, irisinnieuwland.nl, buiksloterham.nl, community.knowledgemile.org, halloijburg.nl en buurtbalie.nl. Het platform ondersteunt deze bottom-up initiatieven via informatie-uitwisseling, door verbindingen te leggen en door mensen te activeren en te helpen meer zelf te doen. Alle leden zien in lokaal georiënteerde stedelijke netwerken een motor van noodzakelijke maatschappelijke en democratische vernieuwing. Door gezamenlijk één platform te ontwerpen en bouwen wordt het platform beter en gaan de kosten omlaag. De coöperatie heeft geen winstoogmerk en wil dat zoveel mogelijk lokale netwerken het best mogelijke online platform kunnen gebruiken.

Deel dit: