Activiteit

Brainstorm verkeerschaos Javastraat

maandag 28 november 2022 , 19:00 - 21:00 uur
Illustration

Hoe zou u de verkeersonveilige Javastraat veilig kunnen maken?

De Javastraat in de Indische Buurt is een drukke straat, met veel winkels en horeca. En veel auto’s die de woon- en winkelstraat onveilig maken. Stadsdeel Oost zoekt naar effectieve maatregelen om de verkeerschaos te beteugelen.

We vragen ook aan de ondernemers en bewoners uit de Javastraat en aangrenzende buurten om met ons mee te denken. We nodigen ze uit om te komen naar een brainstorm-bijeenkomst op maandagavond 28 november van 19.00 tot 21.00 uur. De bijeenkomst is in het Grand Café in het stadsdeelkantoor, Oranje-Vrijstaatplein 2. 

Eerdere maatregelen hebben de chaos in Javastraat niet verminderd. Zoals het beperken van de laad- en lostijden en strenge controles op auto’s die stilstaan of foutparkeren. Nog steeds gebeuren er veel botsingen met auto’s, fietsers en overstekende voetgangers. Bewoners van de woningen boven de winkels hebben de hele dag last van het lawaai door verkeersopstoppingen. Veel mensen mijden de Javastraat, omdat ze de straat onveilig vinden. 

Wat zou u doen om de straat veilig te maken? Tijdens de brainstorm gaan we graag met u in gesprek over uw ideeën en suggesties voor extra maatregelen voor een veilige en leefbare Javastraat. 

Wilt u met ons meedenken? Meld u zich aan door een e-mail te sturen naar verkeerjavastraat@amsterdam.nl.

Locatie
Grand Café in het stadsdeelkantoor, Oranje-Vrijstaatplein 2.
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: