Activiteit

Whistleblowers - Verity Productions

zondag 9 april 2023 , 16:00 - 17:00 uur
Illustration

 

Een toegewijd Zuid Afrikaans vrouwenhockeyteam bestormt het podium om niet alleen de laatste wedstrijd van het seizoen te spelen, maar ook om een strijd te voeren tegen seksueel geweld in het land. Is aanval de beste verdediging?

 

Een vastberaden team van jonge vrouwen stormt het veld op, klaar voor de uitdaging. Maar er staat veel meer op het spel dan deze ene wedstrijd en deze ene titel. De vrouwen onthullen verhalen en situaties van (seksueel) geweld tegen vrouwen in Zuid-Afrika. Terwijl de scheidslijn tussen het spel en het commentaar vervaagt en het team ruimte geeft aan de ​​collectieve woede en frustratie over de situatie van deze vrouwen in Zuid-Afrika, moeten ze een​ keuze maken: aanvallen of verdedigen.

Met afwisselend fysiek spel, beeldende performance, verhalen en surrealistische droomscènes, is Whistleblowers een eerlijke en tragikomische oproep tot actie. Een strijdkreet voor de ziel.

[Waarschuwing: de voorstelling behandeld thema's rond gendergerelateerd geweld – alle actie op het podium is symbolisch, maar er komen wel hectische scènes in voor.]

 

Locatie
plein theater
Kosten toelichting
€ 17.50 / Regulier: €17,50 | CJP/ Student: €15.50 | Kunst(vak)student: €13.50 | Stadspas groene stip: €4,50 | Including welcome drink
Deel dit: