Activiteit

Back to the Sixties

zondag 8 oktober 2023 , 11:00 - 12:00 uur
Illustration

Op 8 oktober gaan we ‘Back to the Sixties’ met organist Ere Lievonen. Het was de tijd van de flower power, provo’s, de eerste maanlanding, modernistische architectuur, abstracte kunst en een feministische golf. Hoe weerklinken die roerige jaren ’60 in de werken die destijds voor het Fokker-orgel werden geschreven? 

Nog niet eerder in het Muziekgebouw uitgevoerde composities van Anton de Beer, Richard Orton, Alan Ridout, Frans van Doorn  en Joel Mandelbaum worden uitgevoerd naast het provocerende Clusters van Peter Schat. Het bonte programma geeft een inkijkje in de concerten die in de zestiger jaren in de aula van het Teylers Museum in Haarlem gegeven werden, waar het 31-toonsorgel tot 2000 stond.

De in Finland geboren klavecinist, fortepianist, pianist en organist Ere Lievonen is al sinds 2009 de vaste organist van het Fokker-orgel. Hij geldt als een specialist op het gebied van microtonale muziek en speelt ook veel oude muziek. Hij maakt onder andere deel uit van de hedendaagse muziekensembles Hexnut en het door Stichting Huygens-Fokker geïnitieerde Ensemble SCALA. Daarnaast is hij een van de oprichters van Ensemble Ambrosius, een Fins ensemble dat nieuwe muziek speelt op instrumenten uit de oude muziek en twee cd's heeft opgenomen met nummers van Frank Zappa. 

Tickets kunt u reserveren bij Muziekgebouw aan 't IJ.

Locatie
Muziekgebouw aan 't IJ, Kleine Zaal
Kosten
Met korting
Kosten toelichting
Prijzen: € 16,00 Normaal | € 13,00 Stadspas | CJP
Doelgroep
Alle volwassenen
Omschrijving doelgroep 
Liefhebbers van muziek uit de sixties, jaren 60, liefhebbers van orgelmuziek, provo's, hippies
Deel dit: