Activiteit

De JazzFestafette – Interactief festival met muziek, workshops en verhalen

zondag 15 oktober 2023 , 15:00 - 18:00 uur
Illustration

DE JAZZFESTAFETTE

Zondag 15 oktober 2023, 15:00u – 18:00u
OBA, Javaplein 1, Amsterdam
Tickets: € 4,- (t/m 12 jaar) – € 12,50 (volwassenen)

Info:
https://jazzfestamsterdam.nl/events/jazzfestafette-2023 

Tickets:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-de-jazzfestafette-2023-723375013137?utm-campaign=social&utm-content=attendeeshare&utm-medium=discovery&utm-term=listing&utm-source=cp&aff=ebdsshcopyurl 

PROGRAMMA
Op zondag 15 oktober 2023 wordt de OBA aan het Javaplein in Amsterdam-Oost omgetoverd tot het bruisende hart van de Indische Buurt voor de JazzFestafette 2023. Dit interactieve muziekfestival is bedoeld voor kinderen en iedereen die jong van geest is. We bieden een programma vol spannende muzikale avonturen en interactieve workshops voor kinderen.

CONCERTEN
Sprookjes en muziek met Sahand Sahebdivani + Itai Weissman
Sahand is een meesterverteller. Zijn vader heeft de verhalen van zijn familie en zijn ‘roots’ aan hem overgedragen. Sahand vertelt nieuwe interpretaties van de oude Iraanse mythes en fabels, muzikaal begeleid door Itai, die niet alleen saxofoon speelt, maar ook de elektronische EWI. Wat dat voor een ding is en hoe die werkt zal Itai je deze middag ook uitleggen!

Kruidkoek en de Muziekmagnetron
Kruidkoek, een échte instrumentale GarageJazz-band, zoekt samen met het publiek naar het ultieme recept. Niet alleen voor de muziek die er gespeeld wordt, maar ook voor de kruidkoek die tijdens de voorstelling op het podium wordt gebakken. Met een levensgrote magnetron op het podium doet de band aanspraak op het verbeeldingsvermogen van de kinderen en worden ze voor keuzes gesteld, die niet alleen hoorbaar zijn, maar achteraf ook te proeven! Een interactieve voorstellingen met dansen, het klappen van ritmes, zingen, percussie spelen en het verzinnen van een verhaal bij een muziekstuk.

Twitching Eye Trio
De percussionisten van het Twitching Eye Trio combineren eigentijdse muziek met ritmes en klankkleuren uit verschillende culturen. Met groot gevoel voor detail combineren Achim, Jasper en Marijn hun kennis van eigentijdse muziek met de ritmiek en klankkleuren van Afrikaanse, Turkse, Indiase en Afro-Cubaanse origine. Met hun in elkaar hakende ritmepatronen plaveit het trio een weg die door de meest uiteenlopende klankschappen voert, van verstild tot pulserend, van complex tot transparant.

WORKSHOPS

Workshop (4 t/m 12 jaar): Kobranie met Géonne Hartman
Een spannende workshop voor jonge muzikale makers. Onderleiding van van Géonne worden muzikale grenzen verkend en verlegd en ontdekken de deelnemers hoe ze een stroom van woorden kunnen omzetten in klank, ritme, rap of een verhaal. Laat je stem horen en verken je creatieve kant! Géonne Hartman is een zangeres, violist en gitarist met een passie voor educatie.

Workshop (4 t/m 12 jaar): ‘Coos krijgt de blues’ met Coos Zwagerman & Iris Oltheten
Bassist, trompettist en zanger Coos Zwagerman laat kinderen kennismaken met improvisatie, samenspelen en zingen tijdens de workshop ‘Coos krijgt de blues’. Deze workshop is als een muzikaal avontuur dat je concentratie een boost geeft terwijl je de absolute vreugde van muziek luisteren en maken ontdekt. Het wordt een en al FUN, dus laat je muzikale fantasie de vrije loop en doe mee!

Locatie
OBA Javaplein
Kosten toelichting
Tickets online verkrijgbaar via https://jazzfestamsterdam.nl/tickets/
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 4 jaar
Illustration
Flyer
Deel dit: