Activiteit

Nieuwe Noten Amsterdam: Bass clarinet & dance

zondag 17 maart 2024 , 15:00 - 16:00 uur
Illustration

Op zondagmiddag 17 maart brengt Nieuwe Noten Amsterdam het concert "Bass clarinet & dance," waarin basklarinettiste Fie Schouten en danseres Manuela Tessi de indrukwekkende compositie ‘Sela (Aire)’ van componist Margriet Hoenderdos tot leven brengen. Dit concert is niet alleen een eerbetoon aan Hoenderdos (1052-2010), maar verkent ook de symbiose van klank en beweging.

Manuela Tessi, geboren in Milaan en sinds 1999 in Nederland, verkent in haar bewegingsonderzoek de diepgaande relatie tussen muzikaliteit van beweging en geluid, met een focus op kinesthetische empathie. Fie Schouten, bekend om haar veelzijdigheid en liefde voor lage instrumenten, is een toonaangevende basklarinettiste die wereldwijd optreedt in verschillende formaties. Daarnaast is ze onder andere artistiek leider van Stichting To be Sung, organisator van onder meer Basklarinet Festijn en curator van concertreeks Nieuwe Noten Amsterdam. Sinds 2011 werken de twee regelmatig samen.

Locatie
Plein Theater
Kosten toelichting
Regulier: €17,50 | CJP/ Student: €15.50 | Kunst(vak)student/ -18: €13.50 | Stadspas groene stip: €4,50 | Vrije toegang voor leden van We Are Public | Inclusief welkomstdrankje!
Deel dit: