Activiteit

Bharatanatyam - Aashish Dance company

zaterdag 23 maart 2024 , 19:30 - 20:30 uur
Illustration

Aashish Dance Company presenteert een bharatanatyam klassieke dansvoorstelling met live muziek. O.l.v. Guru Sri Satishkoemar Myre-Makhan.

In deze Bharatanatyam dansvoorstelling zal een Margam gedanst worden, wat letterlijk ‘het Pad’ betekent. Margam is afkomstig van het Sanskriet woord “marga“ en betekent “zoeken”. Dat is wat Guru Sri Satishkoemar Myre-Makhan samen met zijn dansers en muzikanten letterlijk doen in de Bharatanatyam dansstijl. Zij blijven daarbij trouw aan de traditionele waarden en symboliek. Dans en muziek zijn niet alleen om naar te kijken en te luisteren, maar ook om te voelen en te beleven.

Bharatanatyam is eeuwen geleden ontstaan binnen de tempelmuren in Zuid-India. Beoefenaars van deze danskunst waren de devadasis: dienaressen toegewijd aan God. Door de jaren heen heeft de dans zich ontwikkeld en is uitgegroeid tot een kunst die nu vele podia siert. Kenmerkend zijn hoofd-, oog-, en nekbewegingen, ritmisch voetenwerk, handgebaren en verhalende expressie. In deze voorstelling zullen de dansers de drie belangrijke aspecten in Bharatanatyam tonen.


* NRITTA – Pure technische dans.
* NATYA- Expressieve/verhalende dans.
* NRITYA – De combinatie van techniek en expressie.


Concept: Sri Satishkoemar Myre-Makhan
Choreografieën: Guru Sri Jeethendra Hirschfeld (Chennai), Guru Sri Satishkoemar Myre-Makhan en Guru Praveen Kumar (Bangalore)
Dansers: Anjita, Cheshta, Mascha, Nitika, Ranjitha, Rawien, Sunaina, Tashy and Warsha
Mridangam (trommel): Sri Mridhanga Laya Pravaham Prasanth Piranavanathan (Duitsland)
Zanger: Sri Harikrishnan Kesavan (Nederland)
Bansuri (fluit): Smt. Usha Ramesh (Nederland)
Viool: Athisaiyan Suresh (Noorwegen)
Nattuvangam: Satishkoemar Myre-Makhan, Shyama Warrior en Omar Polman-Tuin.

Locatie
Plein Theater
Kosten toelichting
€18
Deel dit: