Locatie

Grafisch Werkcentrum Amsterdam

Molukkenstraat 200, Amsterdam
School, Activiteitenruimte, Cultureel centrum
Het Grafisch Werkcentrum Amsterdam drukt door!
Het GWA is een stichting die toeziet op het behoud van het grafisch erfgoed. Door het werkend houden van machines, maar vooral door zoveel mogelijk mensen in aanraking te brengen met de oude ambachten waar Nederland zo'n grote traditie in kent.
Het Grafisch Werkcentrum Amsterdam heeft een aantal oude hoog- en diepdrukpersen, waaronder een antieke etspers, en alle verdere benodigdheden om afdrukken mee te maken. De laden liggen vol met loden en houten letters, materialen om mee te boekbinden en er is een uitgebreide bibliotheek aan naslagwerken en bijzondere uitgaven.
Het GWA werkt samen met scholen, zowel lager als middelbaar onderwijs en biedt in overleg stageplekken aan. De werkplaats is beschikbaar voor vrij gebruik door kunstenaars en andere geïnteresseerden, al dan niet onder begeleiding van gekwalificeerde grafici. Meerdere malen per jaar kunt u zich aanmelden voor cursussen. Daarnaast heeft het GWA een contract met de Regenboog, dat is het HI-5 project, bedoeld voor mensen met grotere afstand tot de arbeidsmarkt.
Voor al deze activiteiten heeft het GWA gekwalificeerde vakdocenten in huis. Zij begeleiden de lessen, workshops en projecten zowel in de eigen werkplaats als op locatie. Dit alles natuurlijk in samenspraak met u als gebruiker.
Deel dit:
Historische activiteiten in Grafisch Werkcentrum Amsterdam
Hoofdgebruikers van Grafisch Werkcentrum Amsterdam
Op de kaart