Locatie

De Eester

C. Van Eesterenlaan 266, Amsterdam
Activiteitenruimte, Ontmoetingscentrum, Buurthuis, Innovatieve plek
 • De buurt dat zijn wijzelf. Die maken wijzelf. Daarvoor hebben we een werkplaats; een plek waar nieuwe ideeen ontstaan, buurtgenoten elkaar treffen en initiatieven genomen worden. Het Oostelijk Havengebied zo’n plek: De Eester. 

  Die plek moet groeien. Het wordt een magneet die energie aantrekt. Dat kost verbeelding, daadkracht en geld. Voor dat laatste hebben we een plan. We bieden u een vierkante meter aan. De Eester bestaat uit 225 vierkante meters, waarvoor we jaarlijks 27.000 euro moeten betalen. Dat is een fors bedrag, dat niet op te brengen is uit de verhuur van de ruimte. We moeten dus slimmer zijn. Daarom vragen we buurtgenoten voor een bedrag van 180 euro één vierkante meter te financieren. Dat lijkt een fors bedrag. Maar als je het vergelijkt met het lidmaatschap van een sportclub, een maandelijkse donatie aan een goed doel, een bezoek aan een goed restaurant , valt het alleszins mee. En de investering rendeert: u investeert immers in uw eigen leefomgeving, uw eigen buurt. U brengt leven in een werkplaats waar de buurt beter van wordt. En u krijgt er wat voor terug.

  Iedereen kan M2-vriend worden. Maar we mikken vooral op bedrijven, winkels en vooral zzp’ers waarvan we weten dat er heel veel in deze buurt werken. Ooit was er een tijd dat buurt- en sportverenigingen vrijwel zonder uitzondering gesponsord werden door de winkeliers uit de buurten waar ze waren ontstaan. Dat soort verbindingen is in deze moderne tijd geheel weggevallen. Doodzonde eigenlijk. Wij willen die buurtbetrokkenheid nieuw leven in blazen. Bovendien: u kunt deze sponsorbijdrage afboeken op uw bedrijfskosten. Betaalt de overheid toch nog een stukje mee!

  We? Ja, we zijn al begonnen. We hebben al dertig mensen die ja hebben gezegd. Dat zijn onze ambassadeurs. Zij vormen de voorhoede van onze vierkante meter-beweging. Doet u mee?

  Wat levert het u op?

  Een goed gevoel
  Betrokkenheid bij de buurt
  Goedkoop gebruik van ruimten
  Voordeel bij winkeliers in de buurt
  Een aftrekpost (voor bedrijven en ondernemers)
  Reclame en misschien werk (voor bedrijven en ondernemers)
  Kennis van andere bedrijven

Telefoon 020-3707359

verhuurperiode
Per dagdeel
voorzieningen
te gebruiken voor muziek als 
Oefenlocatie, Leslocatie
maximaal aantal personen 
30 - 100
Deel dit:
Beheerder van De Eester
Historische activiteiten in De Eester
Projecten m.b.t. De Eester
Aanbod in De Eester
Hoofdgebruikers van De Eester
Berichten over deze locatie
Bekijk De Eester ook in
Op de kaart