Bericht

Theater Maakt Werk

Geplaatst op 20 februari 2018, 17:34 uur


Op dit moment begeleiden wij vrouwen in het kader van empowerment met Theater Maakt Werk.
De enthousiaste dames die wij zien en spreken, hebben ontzettend veel zin is.
Hun passie en vuur waarmee ze onze activiteiten bezoeken plus hun grote bereidheid zijn heel mooi om te ervaren.
In de groepsapp weet iedereen ons te vinden, ieder op haar eigen manier, soms met vertraging, maar het werkt.
Ook voor ons zijn er mooie uitdagingen en is het soms ontzettend spannend.
De ene keer zitten wij met het UWV aan de telefoon om situaties uit te leggen, of problemen op te lossen en moeten wij facturen van organisaties corrigeren. De andere keer moeten wij overtuigen waarom het belangrijk is om te blijven communiceren met organisaties en instanties onderling of vanuit een klant. Een andere keer zijn wij in gesprek met de Douane over wel of geen importbelasting op Turkse fashion, daarna volgt een telefonische uitleg aan een Turkse mode ondernemer die met ons in zee wil.

Mode-bewuste kansen
Via deze ondernemer krijgen dames de kans om modebewust te worden en om verkoopervaring op te doen. De eerste verkoopmogelijkheid is de weekend van eind maart 2018.
De dames krijgen hiervoor een vergoeding. Mocht de pilot succesvol zijn, dan komen er vaste verkoopplekken met betaald werk.
Op onze komende bijeenkomst melden wij één van onze dames aan voor een cursus kleding maken. Hiermee kan ze ook voor een Turks bedrijf in de toekomst op betaalde basis kleding maken met patronen van het bedrijf.
Een derde deelneemster start binnenkort met haar taxi opleiding. Dank aan SPE-Amsterdam voor het faciliteren van de opleidingen.

Ken je vrouwen uit Amsterdam Oost waarvoor dit project iets zou kunnen betekenen, stuur dan je aanmelding naar papiapodia@gmail.com

Uiteraard kun je ook de voordeeltaxi boeken, hiermee steun je het project, want zonder taxiritten kunnen de dames geen hostess-ervaring opdoen. Bel of app ons 0622226816

 

 

Illustration
Fatima wordt ingewijd in het gastvrouwschap op de taxi
Deel dit: