Bericht

Theater ontwerpen en op bedrijfsbezoek

Geplaatst op 15 maart 2018, 02:53 uur

Theater Stichting Papiapodia had op woensdag 14 maart weer enthousiaste en gemotiveerde dames in onze activiteitenzaal.  Vrouwen die op de workshop kleding maken van ontwerpster Patricia zijn afgekomen. Patricia uit het Gooische Naarden was zelf ook zeer gedreven en ging tot helemaal op de naad met haar uitleg.
Hoe verwerk je een onzichtbare rits in haute couture? Hoe vergrendel je met garen de naden?
Stap voor stap liep Patricia met de dames langs het hele naaiproces, van ontwerp, tekeningen op patronen tot de juiste keuze voor stof en garen.
De dames hadden tijdens de workshop diverse vragen die ze goed beantwoord kregen.
Ter plekke hebben wij aan het eind van de bijeenkomst één van onze enthousiaste deelneemsters aangemeld voor een thuis naaicursus bij de LOI, met praktijkmomenten buiten de deur en een eindcertificaat. 
De deelneemster zal begeleid worden door professionals die bij LOI hiervoor worden ingeroosterd.

Na het modegedeelte hebben wij een interview gehouden met onze twee dames die als hostess meerijden op de taxi. Zij zijn door Congada maar onze training verwezen. Zij hebben aangeven dat het taxi-werk en interactie met passagiers bijdragen aan hun kennis van de Engelse taal.
De meeste passagiers die vervoerd worden, zijn expats en toeristen.
Ook gaven de dames aan dat het verschil met hun catering-ervaring terug te vinden is in de formele en zakelijke kant van de huidige hostessfunctie. Zij leren ook om iets meer uit hun comfortzone te treden. Dit proces groeit en gebeurt onbewust

Vervolg
Op 11 april, tijdens de volgende bijeenkomst gaan wij met de dames op bedrijfsbezoek bij Allerzorg, een grote zorgorganisatie in Naarden. Daar wacht de directeur op ons voor een kennismaking en uitleg over dit bedrijf, haar rol als directeur en de functie-omschrijvingen binnen de organisatie.

 ?
Stichting Cleopatra
Op onze bijeenkomst waren ook twee prachtvrouwen van Stichting Cleopatra aanwezig.
Wij zullen deze stichting begeleiden in een aanmeld proces binnen het digitale, publieke domein, opdat deze kan meedoen met aanbestedingen binnen de mediasector 
Ook zullen wij op een  nader overeen te komen afspraak de kleine ondernemersregeling uitleggen opdat de programmamaker in spé vanuit Cleopatra juiste keuzes kan maken op belastingtechnisch gebied.


Agenda en datum 
11/04/18
 
ochtend
 
BedrijvenBenadering op bedrijfsbezoek Allerzorg
 
09/05/2017
 
ochtend
 
BedrijvenbenaderingB/evalu-ati e

Illustration
Workshop kleding maken van ontwerpster Patricia Soet aan Amsterdamse dames
Deel dit: