Bericht

Buurtkantine Zeeburg is open

Geplaatst op 11 april 2022, 14:08 uur
Illustration

Buurtkantine Zeeburg 
Een groot succes zijn de eerste avonden dat de buurtkantine open is. Enthousiaste sporters komen binnen in de frisse en nieuwe buurtkantine in sporthal Zeeburg. Gezelligheid en vooral ontmoeting krijgen weer alle ruimte. Achter de bar verwelkomt Ahmad en een stagiaire iedereen met een grote lach. Supertof dat daarmee de levendigheid ook na het sporten in de sporthal Zeeburg terug is. De gebruikers van de sporthal kennen een grote diversiteit, passend bij Amsterdam Oost. De buurtkantine is er voor supporters, (jonge) sporters, senioren en buurtbewoners. Daarnaast opent de kantine voor medewerkers de weg naar de eerste (werk)ervaring en verdere kansen op sociaal en economisch gebied. 

 

Stichting Educatief Centrum Oost
De buurtkantine is een maatschappelijke onderneming, een buurtkantine, gerund door (oud) studenten en stagiaires van Educatief Centrum Oost (EC-O). Stichting EC-O biedt kansen, opleidingen, ondersteuning en werkervaring voor volwassenen. Ontstaan vanuit het bewonersinitiatief Samen Vooruit Oost. De stichting heeft als doel bewoners van Amsterdam (Oost) te activeren en een betere kans te geven op de arbeidsmarkt. Op 14 juni organiseren ze opnieuw een informatie en intake ochtend. Aanmelden kan op www.ec-o.nl De Buurtkantine, is een mooi leerwerkbedrijf, waar volwassen werkervaring op kunnen doen en hun kans op een betaalde baan kunnen vergroten.

 

Samenwerking 4 sportverenigingen 
Afgelopen zomer werd duidelijk dat de kantine in sporthal Zeeburg dreigde te sluiten. Vier sportverenigingen, die vaste gebruiker van de sporthal zijn, hebben de handen in een geslagen om te zorgen dat de kantine zo snel mogelijk weer geopend zou worden. Tegelijkertijd ontstond de wens om deze kantinecrisis als kans te zien. Er waren meteen volop ideeën om de kantine gezelliger te maken en meer als buurtkamer in te richten. De sportverenigingen hebben contact gezocht met stichting EC-O en samen zijn ze in gesprek gegaan met de gemeente Amsterdam. En met succes want midden in de covid tijd heeft men kunnen starten met de verbouwing van de kantine.

 

Sportief, Open en Thuis 
Met de opening van de Buurtkantine is de Zeeburghal een plek waar je graag komt. Sporters genieten na een training of wedstrijd samen in de kantine van een drankje. Nieuwe plannen en ideeën ontstaan er. Dit versterkt de vitaliteit van de sportverenigingen. De kantine versterkt de verbondenheid binnen en tussen verenigingen. De hal wordt een echte thuishal voor deze verenigingen. De kantine biedt daarnaast ook de buurt een plek voor ontmoeting en het realiseren van plannen. Loop dus gerust eens binnen en maak vooral ook een praatje met de medewerkers van de buurtkantine. 

 

Derde helft 
Naast een drankje bestellen, zijn er ook een aantal hapjes te bestellen. Naast de traditionele bitterballen, zijn ook de falafelballen direct erg in trek. De ambitie is binnenkort ook een paar keer per week een eenvoudige daghap aan te bieden zowel voor sporters als buurtbewoners. Volleybalverenging Netzo, Badmintonvereniging Zeeburg, Basketbalvereniging Flying Oost en de Rollerderby’s zijn dan ook erg blij met de komst van de buurtkantine in ‘hun’ sporthal. Stichting EC-O is erg blij met de steun van de sportverenigingen, stichting Doen en de Gemeente Amsterdam waardoor we de Buurtkantine hebben kunnen realiseren. De Buurtkantine zal op 29 april feestelijk geopend worden, iedereen is welkom! Meer informatie: www.buurtkantine.nl en www.ec-o.nl

Deel dit: