Bericht

Wordt buurtbemiddelaar! Help mee aan een fijne buurt voor iedereen.

Geplaatst op 6 maart 2023, 13:15 uur
Illustration

Ruzie tussen buren is voor niemand een pretje. Buurtbemiddelaars helpen mensen die in een burenruzie verwikkeld zijn om samen oplossingen te vinden. Buurtbemiddelaars zijn vrijwilligers die werken vanuit de organisatie BeterBuren.

Wij zijn op zoek naar mensen die ons team in Zeeburg willen komen versterken.

Om buurtbemiddelaar te kunnen worden krijg je van BeterBuren gratis de training Basis Buurtbemiddeling. 

Als vrijwilliger bij BeterBuren ontvang je naast de training ook professionele begeleiding en intervisie-avonden met het team Zeeburg-Weesp.

Wat is er zo leuk aan bemiddelen?

“De eerste afspraak met de beide buren apart, is altijd weer anders. Iedereen heeft een eigen verhaal en beleving. Bij de tweede afspraak, als ze samen met elkaar in gesprek gaan, is het altijd weer boeiend om te merken hoe men samen tot afspraken komt.”, vertelt een bemiddelaar. Haar teamgenoot vult aan: “Eerst wil men elkaar niet aankijken en aan het eind van een bemiddelingsgesprek groeten ze elkaar weer. Dat is zo’n mooi gezicht. De spanning is eraf en men kan weer verder.” 

Een uitgebreide omschrijving van deze vrijwilligers vacature staat op www.beterburen.nl onder vacature: buurtbemiddelaar worden? 

Men kan ook contact opnemen met coördinator Jeanine de Koster: 085-9022810, email: jeanine.dekoster@beterburen.nl voor meer informatie.

Deel dit: