Blogpost

Dit najaar gaat de praktijkopleiding vertrouwenspersoon weer van start!

Geplaatst op 14 juni 2023, 00:00 uur
Illustration

Je kan je weer aanmelden voor de Praktijkopleiding Vertrouwenspersoon!

In het opleidingstraject leer je hoe je andere mensen kan ondersteunen – maar anderen helpen begint altijd bij jezelf! Wil je bijvoorbeeld beter je grenzen aan leren geven? Wil je graag leren hoe je écht luistert naar een ander? Of wil je leren samenwerken met formele hulporganisaties, als dat nodig is?

Samen Vooruit biedt jou i.s.m de Vrijwilligersacademie kosteloos een opleiding en ondersteuning om vertrouwenspersoon te worden. De opleiding is voor mensen die graag anderen helpen in hun wijk. Je hoeft nog geen ervaring te hebben met vrijwilligerswerk.


Als vertrouwenspersoon bied je een luisterend oor en sta je naast de persoon die hulp nodig heeft. Je ondersteunt de Amsterdammer en begeleidt hem/haar naar een hulpinstantie, als dat nodig is. 

Tijdens de opleiding werk je in een groep aan een persoonlijk ontwikkelingsplan en word je ondersteund bij jouw wensen en plannen voor de toekomst. Er is veel ruimte om binnen de groep van elkaar te leren, samen te werken, en ervaring met elkaar uit te wisselen.


Wil je je aanmelden? Of wil je eerst meer informatie? Stuur een mailtje naar info@samenvooruit.amsterdam.
Na aanmelding volgt een kennismakingsgesprek.

Documenten
Deel dit: