Bericht

Het inclusieve hardloopevenement van Amsterdam

Geplaatst op 26 mei 2024, 20:01 uur
Illustration

Afgelopen zondag was de Indische Buurt Run een bijzondere bijeenkomst van zowel beginnende als gevorderde lopers, kinderen en volwassenen. Van kinderwagens tot rollators, iedereen deed mee.

"Dit event is het meest inclusieve hardloopevenement van Amsterdam!", zegt initiator Salih Türker, die samen met vijftig vrijwilligers voor de derde keer de Indische Buurt Run organiseerde. Dit jaar trokken we ruim 425 deelnemers, van jong tot oud. Er was voor ieder wat wils: een 1 kilometer KidsRun, een 5 kilometer run voor volwassenen en een 3 kilometer wandelroute. Langs de routes door het Flevopark en de Javastraat stonden enthousiaste familieleden en buurtgenoten om de lopers aan te moedigen.

Inclusieve hardloopevenement

Amsterdam mag trots zijn op haar inclusieve en diverse gemeenschap, en de Indische Buurt Run weerspiegelt deze waarden. Dit evenement brengt mensen van alle achtergronden en niveaus samen om te genieten van sport en elkaar te ontmoeten.

We begonnen de dag met een energieke warming-up door Jamila van Fit in Oost, waarna de 1 km KidsRun, de 5 km (team)Run en de 3 km wandelroute van start gingen. Kinderen, volwassenen en senioren renden hun afstanden met veel enthousiasme, aangemoedigd door de toeschouwers. Dit leverde trotse gezichten en vreugdevolle momenten op.


Deel dit: