Organisatie

Buurtatelier Tante Gerritje

Non-profit

Tante Gerritje is een van de vijf oorspronkelijke bewonersinitiatieven in de Indische buurt en is in 2009 opgericht door project- en artistiek leider, Simone Hoogervorst. Samen met kunstenaar Kevin Cambell begon zij het project in broedplaats 'de Purperreiger.' Vanuit de overtuiging dat iedereen creatief kan zijn, en dat creativiteit een positieve invloed heeft op je humeur en je gezondheid, doet zij alles om de wereld een stukje leefbaarder te maken!


Sinds 2011 heeft zij een prachtige plek gevonden op de Valentijnkade 12. Hier worden wekelijks de meest inspirerende workshops gegeven. Het stadsdeel en woningbouwvereniging Eigen haard ondersteunen Tante Gerritje. Het buurtatelier wordt door de buurt breed gedragen en dagelijks krijgt Tante materiaaldonaties.


Zo kunnen buurtbewoners op een laagdrempelige manier nieuwe technieken ontdekken, hun creativiteit uiten en nieuwe vrienden maken. Voor mensen die zelf weinig kansen hebben gekregen om zich creatief te uiten of kennis te nemen van kunst en cultuur is Tante Gerritje een veilige en laagdrempelige thuishaven.


Leren creëren, groeien door zelfexpressie, je bewust worden van je omgeving en van het milieu, dat is Tante Gerritje in een notendop! Kunstenares Simone Hoogervorst zorgt voor een persoonlijke benadering en een veilige sfeer.

Illustration
 
Deel dit:
Contactpersonen van Buurtatelier Tante Gerritje
Personen verbonden aan Buurtatelier Tante Gerritje
Activiteiten in het verleden
Aanbod van Buurtatelier Tante Gerritje
Vragen van Buurtatelier Tante Gerritje
2 berichten van Buurtatelier Tante Gerritje