Deze organisatie is niet meer actief
Makkie
Organisatie

BatjanBuren

Non-profit

 


De BatjanBuren is het creatieve hoofdkwartier van Stichting ACCU.


ACCU (Jos Zandvliet, Septimia Kuhlmann en Anne Marije Wilmink) organiseert sinds 2006 allerlei grote en kleine happenings in de Indische Buurt, zoals de Super Sint Maarten optocht, het Indische Buurt Festival, maar ook buurt- en straatmaaltijden, seizoensfeesten en de buurtmuziekschool.


De evenementen die we organiseren zijn voor iedereen in de buurt toegankelijk en we vinden het fijn om samen te werken met een heel diverse groep mensen uit de buurt.


We werken met muziek, beeldende kunst en theater, en we hebben een grote tuin waar heerlijk in gewerkt kan worden. Bij de BatjanBuren nemen we het initiatief voor community art projecten en activiteiten in samenwerking met de buurt. Van binnen naar buiten, van onderop omhoog, de straat in en het plein op! BatjanBuren bestaat uit een zaal (de Batjanzaal) en een tuin waarin in stilte getuinierd kan worden.


Projecten die we organiseren in 2018 zijn:


Het BatjanBuren Beeldenpark - In de Batjanstraat verrijzen twee mozaiekbeelden, die we samen met de bewoners van HvO Querido de Batjan hebben ontworpen. In juni 2018 kan iedereen mee komen mozaieken!


De Buurtmuziekschool - Elke donderdagmiddag organiseren we een muziekspeelmiddag voor kinderen en hun ouders.


Super Sint Maarten - Inmiddels legendarisch in de Indische Buurt; deze lichtjesparade op 11 november.


Winterherberg - Samen spelletjes doen, mooie dingen maken, lekker eten en muziek maken!


Heb je een idee om de buurt mooier te maken of wil je samenwerken met de BatjanBuren? Mail dan naar annemarije@sibf.nl.

Illustration
 
Deel dit: