organisatie

CARE4OOST

Onderneming

CARE4OOST is jouw partner voor het opzetten en uitvoeren van gezondheidsprojecten in Amsterdam Oost!


Werk jij met bewoners met lage basisvaardigheden (lezen, spreken, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden)? Of met verschillende culturele achtergronden? En wil je hen beter kunnen bereiken en motiveren om actiever te worden en een gezonder leefstijl te ontwikkelen?


Neem dan contact op! Ik kijk graag samen met jou hoe we vanuit CARE4OOST een project of training kunnen ontwikkelen die naadloos aansluit bij jouw doel en activiteiten.


CARE4OOST biedt op maat gemaakte gezondheids- en emancipatieprojecten aan. Bijvoorbeeld de cursus gezondheidsvaardigheden voor bewonersorganisaties waarin we met behulp van het model van Positieve Gezondheid op een brede manier naar gezondheid kijken en meteen verbindingen leggen met het aanbod in de wijk. Door de laagdrempelige en cultuursensitieve werkwijze zien we dat bewoners zich open durven te stellen, de informatie beter opnemen, zich bewuster worden van hoe zij hun gezondheid kunnen verbeteren en stapje voor stapje nieuw gedrag gaan uitproberen.


CARE4OOST heeft een groot netwerk onder zowel formele als informele organisaties. Omdat zij zich vooral richt op bewoners die niet zo snel naar formele organisaties zullen stappen, werkt zij veel samen met bewonersorganisaties. Daarnaast ondersteunt CARE4OOST bewonersorganisaties ook op organisatorisch niveau, bijvoorbeeld met advies over het doorontwikkelen van hun aanbod en het samenwerken met formele zorg- en welzijnsorganisaties of met hulp en ondersteuning bij fondsenwerving.


CARE4OOST is opgericht door Felice Gaughan. Felice heeft jarenlang als verpleegkundige en gezondheidsvoorlichter gewerkt, heeft als participatiemedewerker gewerkt in Amsterdam Noord en is cultureel antropoloog. Zij is sinds 2015 actief met projecten op het gebied van gezondheid en welzijn in Amsterdam Oost.

Deel dit: