Deze organisatie is niet meer actief
organisatie

Klassiek rondom de Klas

Non-profit, Onderwijsinstellling

Klassiek rondom de Klas is een burgerinitiatief.


We zijn een vrijwilligersorganisatie met ongeveer 35 deelnemers. De organisatie, de muzieklessen en de ondersteuning worden bijna allemaal gedaan door vrijwilligers.
Wij zijn er trots op dat we naast ensembleleiders die veelal ook verbonden zijn aan het Leerorkest, de vrijwillige medewerking hebben van diverse andere musici, waaronder (oud-) leden van het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest.
Daarnaast is er vrijwillige ondersteuning van ouders, buurtbewoners en andere betrokkenen.
Klassiek rondom de Klas levert hiermee een bijdrage aan de sociale cohesie in de buurt en de sociale en maatschappelijke ontwikkeling van de betrokkenen.


Doel van Klassiek rondom de Klas is om de kinderen het plezier van samen muziek maken te laten ontdekken. Het geeft ze de kans om mee te doen en zich verder te ontwikkelen op het muziekinstrument waarvoor ze in de klassikale lessen van het Leerorkest gekozen hebben. Leerlingen kunnen vanaf groep 6 deelnemen en krijgen een instrument in bruikleen om thuis te studeren. Alle kinderen uit Oost kunnen vanaf groep 5 meezingen in het Klassiek rondom de Klas Koor.


We werken nauw samen met het Leerorkest, Stichting Dynamo en een aantal scholen in Amsterdam Oost:


- Insulindeschool
- JPCoenschool
- Valentijnschool
- Flevoparkschool
- De Waaier

Deel dit: