Organisatie

Plein Theater

Non-profit

Het Plein Theater is het theater van Amsterdam-Oost met een hedendaags en divers programma voor kinderen, jongeren en volwassenen. Wij zijn tegelijkertijd een presenterend podium met korte afstand tot de wijk en een theater met een internationale oriëntatie, een springplank voor jong talent en een samenwerkend en producerend theater.


De programmering in het Plein Theater is veelzijdig, interdisciplinair en verrassend; van hedendaagse kamermuziek tot moderne dans, en van jeugdtheater tot poppen- en objecttheater. Hier ontdek je kleinschalige, intieme voorstellingen, met een sterke focus op het beeldende en het activistische. We geven een podium aan jong talent, out of the box makers én toptheatergezelschappen en bieden nadrukkelijk ruimte aan experiment. In onze visie heeft de maker een centrale rol als aanjager van maatschappelijke verandering.


Als samenwerkend theater vervullen we een belangrijke rol binnen het nomadische Cultuurhuis Oost (EAST&), met de openbare ruimte als speelveld. Ons productiehuis maakt daarnaast theaterprojecten die aansluiten bij historische en actuele thema’s van de wereld om ons heen.

Deel dit:
Standaardlocatie
Contactpersonen van Plein Theater
Activiteiten in de toekomst (als mede-organisator)
Aanbod van Plein Theater
Vragen van Plein Theater
2 berichten van Plein Theater