Organisatie

De Eester verduurzaamt - Circulair

Werkgroep Circulair bestaat uit twaalf buurtbewoners die zich hebben verenigd om één van de speerpunten uit de ToekomstAgenda 2025 voor het Oostelijk Havengebied te realiseren. De werkgroep gaat verschillende activiteiten organiseren voor buurtbewoners rondom circulaire economie. Hierdoor komen mensen uit de buurt met het thema en met elkaar in contact. De Werkgroep hoopt hiermee de circulaire economie van consuminderen, delen, hergebruiken, repareren en recyclen te stimuleren. De activiteiten bieden praktische handvatten, maar ook verdiepende informatie voor het creëren van meer bewustwording.


We zijn een wijk waar de deeleconomie, hergebruik en kringloop vanzelfsprekend is. Dit is het speerpunt uit de ToekomstAgenda 2025 die is samengesteld door buurtbewoners tijdens eettafels en de BuurtTop 2019. 


In werkgroep Circulair denkt een groep buurtbewoners na over circulaire oplossingen in het Oostelijk Havengebied. Ben je uitgekeken op je bank, tafel of stoelen? Is je laptop, toetsenbord of mooie lamp van oma kapot? Of wil je spullen wegbrengen zodat anderen het weer kunnen gebruiken?


Werkgroep irculair denkt na over een nieuwe kringloop- & reparatiewinkel in de buurt, een circulaire agenda met kledingruildagen en markten, themadagen met verschillende activiteiten en (upcycle) workshops. Maar ook circulaire safari’s; ontdekkingstochten langs circulaire plekken in de buurt.


Heb jij ook ideeën of wil je meedoen? Stuur ons een bericht en sluit je aan! 

Deel dit: