Michel Vogler

Geïnteresseerd
Wie is Michel?

Ik woon vanaf maart 2009 op IJburg, met heel veel genoegen. Ik geniet hier enorm van al die initiatiefrijke mensen om me heen.

Tegelijk zie ik wel dat IJburg een wijk is waar nog veel te doen is, en daar zet ik me graag voor in.

Mijn werk en hobbies

Ik ben oprichter van CrossmarX, een Amsterdam softwarebedrijf met als missie om automatiseringsprocessen eenvoudiger te maken, vooral voor de sectoren zorg, cultuur, onderwijs, en non-profit dienstverlening.

Mijn omgeving

Het is prachtig wonen, maar jammer van al het steen en metaal. Vooral de bruggen op Haveneiland. Zo zonde. Wie heeft dit ooit kunnen bedenken? 

Mijn droom

"IJburg, wijk zonder scheidslijnen". Was ooit mooi bedacht, maar in de praktijk bleek het niet te realiseren. Er zit enorm veel energie in de wijk, en veel creativiteit, maar er zijn ook meer verbindingen nodig. Ik droom van een wijk waarin mensen, ideeen om de wijk te verbeteren, kennis, energie en geld makkelijk met elkaar verbonden kunnen worden, zodat de wijk op een organische manier tot bloei kan komen.

Mijn expertise

Kennis van ICT en community-platforms. En doorzettingsvermogen. En ik kan goed helpen om de focus op een resultaat te richten.

Mijn drijfveren

Ik wil graag bijdragen aan een duurzame, leefbare wereld, waarin sociale ongelijkheid zoveel mogelijk wordt teruggedrongen.

Mijn droomprojecten

Je mag me altijd benaderen om te sparren over hoe ICT kan bijdragen aan een sociale, leefbare en duurzame leefomgeving. 

Mijn mogelijkheden

Ik doe alleen mee aan projecten voor de ICT-component. Ik laat al het overige werk graag aan anderen over. 

Relevante ervaring

Werkzaam in de ICT sinds 1987, als bouwer, ontwerper, adviseur, informatie-architect en vernieuwer. Vanaf 2010 actief met de ontwikkeling van platforms voor communities, leidend tot Hallo IJburg in 2012 en Gebiedonline in 2016.

Mijn thema's
Meer plek voor #detoekomst, meer plek voor #dekrachtvanlokaal