unieta G

Bewoner
Wie is unieta?

Ik ben sinds maart jl. werkzaam als vrijwilliger in een buurthuis. Ik was altijd al service en dienstverlenend ingesteld, maar enig tijd geleden denk ik mijn roeping te hebben gevonden. Ik beleef er plezier aan en hoop er meer uit te gaan halen. Ik woon op ijburg sinds 2004 en heb altijd goed contact gehad met mijn buren in de straat. Hier wonen bevalt mij prima.

Mijn werk en hobbies

Ik doe nu nog vrijwilligerswerk en zal binnenkort een gesubsidieerde baan starten. Dat maakt mij superblij.

Mijn omgeving

Ik woon in een straat, waar wij (buren) elkaar kennen en betrokken zijn. De kinderen zijn inmiddels groot geworden en hebben altijd de ruimte gehad om in de straat te kunnen spelen en voetballen. Nu merk ik dat de ouderen zich meer gaan richten om de buurt op te fleuren met gemeentelijke bloemen/planten.  Dit kleurt onze straat!

Mijn droom

Mijn droom is om werk te gaan verrichten, wat mij blij maakt. Het werken met of luisteren naar individuen die zich door omstandigheden beperkt voelen of niet begrepen, voelt voor mij goed aan.

Mijn expertise

Ik ben nog in ontwikkeling en nogal bescheiden. Recent sprak ik met een oud klasgenoot of zij een keer een workshop als vrijwilliger zou willen geven in de buurthuis waar ik voor werk. Ze vertelde mij dat zij ervoor open stond. Dit voelde zo prettig! Ik heb zeker wat ideeen, maar zoals ik al zei, nogal voorzichtig. 

Mijn mogelijkheden

Een deelnemer die eerst onderzoekt en graag in kleine groepen opereert, zodat er sneller beslissingen genomen kunnen worden.

Relevante ervaring

Jeetje! Het is nog maar een idee; Ik heb eerder ervaring opgedaan, dan dat ik de kennis bezit. Ik wil graag in groepsverband met een aantal vrijwilligers of mensen uit de buurt die opzoek zijn naar een betaalde baan in een concept 'aan de tafel', dat zij hun successen met elkaar delen. Op deze manier hoop ik dat iedereen weer durft hun teleurstellingen te uiten en dat er begrip is. Door dit gesprek, leggen ze nieuwe contacten en hoop ik dat ze in staat zijn om hun vertrouwen weer te herstellen. Wat afsluitend zou zijn, is dat er voor elke tafel een psycholoog aanwezig is, die ondersteuning biedt.