Hille Hoogland

Bewoner, Professional, Initiatiefnemer, antropoloog en sociaal ondernemer
Wie is Hille?

Ik ben een antropoloog die zich inzet voor bestrijding van armoede en sociale ongelijkheid. Ik voel me thuis in De Indische Buurt. Het is een geweldige buurt met een rijkdom aan mooie mensen en initiatieven.


Mijn werk en hobbies

Ik werk als antropoloog voor diverse organisaties met een sociale missie.


Ik hou van: verhalen verzamelen en delen met tekst en beeld. Momenteel maak ik een film over een Irakese vluchteling die een relatie kreeg met een echter Amsterdammer. Deze wil ik indienen bij het Amsterdams Buurtfilmfestival van februari 2025.  

Mijn omgeving

Er mag altijd meer groen komen en blijven. 

Mijn droom

Ik droom van een stad waarin ieder mens zijn/haar volle potentie kan benutten en gelukkig en gezond kan leven.  

Mijn expertise

Als antropoloog zet ik mij graag in voor organisaties en projecten, die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en groei van mensen die 'achterop' geraakt zijn, vastlopen of de weg niet weten. 


Mijn ervaringen: kwalitatief onderzoek, projectmanagement, storytelling, organiseren van symposia, fondsenwerving en communicatie.
Hiernaast geef ik workshops gericht op ontspannen en omgaan met stress. Voor maatschappelijke organisaties en in Huizen van de Wijk.


En ik geef trainingen gericht op suicidepreventie. Daarvoor ben ik opgeleid door 113 en beschik ik over trainingsmateriaal met filmpjes.  



 

Mijn mogelijkheden

Ik ben een verbinder, organisator, facilitator en idealist met een praktische insteek.


Je kunt mij benaderen voor: participatief actieonderzoek | Interviews | Storytelling | Projectleiding
En voor advies op gebied van projecten opzetten en realiseren, communicatie, PR en fondsenwerving.
 

Relevante ervaring

Ruim twintig jaar ervaring in het veld van armoedebestrijding met: kwalitatief onderzoek, projectmanagement; communicatie en PR; fondsenwerving.  En met het ontwikkelen van trainingen en programma's voor diverse doelgroepen, die financiele problemen ervaren, dakloosheid, of gezondheidsproblemen.