Dit project is afgerond
Project in gebiedsplan 2019
Klaar

'Zo blijven wij gezond'

Geplaatst op 6 september 2018, 09:32 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Indische buurt
Dit project maakt onderdeel uit van het Gebiedsplan 2019 - Indische buurt

In 2019 willen wij bewoners, ondernemers en buurt- en vrijwilligersorganisaties stimuleren om zelf met een gezonde leefstijl aan de slag te gaan.

De focus ligt op: verdergaan met de trajecten voor de leeftijdsgroep tot 12 jaar, het bereiken van jongeren van 12 en ouder, en voortzetting van de trajecten Gezonde Voedsel Omgeving. Dit alles in intensieve samenwerking met verschillende buurtontmoetingsplekken, zoals: Jav Art, Vonk, Meevaart en Archipel. Vonk richt zich vooral op opvoeders, Jav Art vooral op jongeren vanaf 12 jaar.

Verder houden we ons bezig met de ontwikkeling en uitvoering van op maat gemaakte locatieprogramma’s, zoals de 'Week van de gezonde voeding' en activiteiten met als thema ontspanning of bewegen. 

De thema weken ZBWG in Jav Art, Cybersoek en Archipel staan gepland, in de Meevaart is de week van de gezonde voeding inmiddels achter de rug. De publieksverkiezing Gezond Oost heeft plaatsgevonden in de IB waren de mkb-ers: Ricardo's, Ocakbasi Cinar en Pescadero meegedaan. De follow up vaderdebatten hebben in april/mei plaatsgevonden en in het najaar zal er een vader/zoon workshop plaatsvinden gericht op 12+. Verder bezig met conceptontwikkeling met alle vaste buurtpartners om een integraal 12+ programma om te zetten voor najaar 2019.

Extra buurtprogramma najaar: karavaan van workshops langs diverse buurtorganisaties, voorbereiding voor social media Kook T heal peer education via youtube gaat starten, nieuwe cursus Defining My Life Style gaat van start, intergraal 12+ programma vollop in ontwikkeling.  

Alle buurtprogramma's en activiteiten zijn afgerond, een aantal buurtkoks van de Meevaart doen mee met de nieuwe pilot van het ambassadeursprogramma Zo blijven wij gezond 2.0. Met de karavaan en de thema-weken heeft dit programma vele buurtorganisaties geinspireerd om zelf aan de slag te gaan met het thema gezonde leefstijl. Diverse ambassadeurs wordt regelmatig een platform geboden om andere bewoners te laten zien, hoe zij zelf dit thema omarmd hebben en andere bewoners te inpspireren om hier ook mee aan de slag te gaan binnen de eigen leefomgeving.

Gewenst resultaat 
- Meer jongeren hebben een gezond gewicht.
- Jongeren groeien op in een omgeving die een gezonde leefstijl stimuleert.
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Kinderen hebben een gezonde en actieve leefstijl (?)
Financiële dekking:
  • Gebiedsbudget: 20.000,00 - Aanvulling op stedelijke middelen
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Didi Spieksma

Project volgens planning

Extra buurtprogramma najaar: karavaan van workshops langs diverse buurtorganisaties, voorbereiding voor social media Kook T heal peer education via youtube gaat starten, nieuwe cursus Defining My Life Style gaat van start, intergraal 12+ programma vollop in ontwikkeling.
0
Open de update in eigen pagina

Jasper Boesveldt (beheerder)

Project afgerond

Alle buurtprogramma's en activiteiten zijn afgerond, een aantal bewoners doen mee met de nieuwe pilot van het ambassadeursprogramma Zo blijven wij gezond 2.0. Met de karavaan en de thema-weken heeft dit programma vele buurtorganisaties geinspireerd om zelf aan de slag te gaan met het thema gezonde l... lees meer
0
Open de update in eigen pagina
1 reactie

Felice Gaughan

ma 26 november 2018 16:48
Ja: Het blijft hard nodig om samen aan een gezonde leefstijl te werken.
Projectleiders
Deelnemers
Betrokken locaties
Georganiseerde activiteiten