Project

GOEDEMORGEN AMSTERDAM OOST!

Geplaatst op 21 maart 2019, 15:30 uur

Je hoeft Amsterdam maar uit te gaan en je merkt dat mensen veel aardiger tegen elkaar zijn. Ze groeten je op straat, maken een praatje of een grapje. Hoe zou het zijn als wij Amsterdammers dit ook zouden doen? Als we elkaar gewoon gedag zeggen op straat, ook als je elkaar niet kent? Als we elkaar aan durven te spreken, ook als dat niet echt nodig is? Hoe zou het zijn als we onze telefoon in onze zak zouden laten zitten en gewoon met elkaar het gesprek aangaan als we ergens moeten wachten, als we interesse tonen voor elkaar, elkaar soms een handje helpen en gewoon onze buren en andere buurtbewoners weer leren kennen?

In Amsterdam zijn we steeds meer langs elkaar heen gaan leven. We sluiten ons af voor de buitenwereld en vermijden elkaar zo veel mogelijk. We leven in onze eigen wereld, en voelen ons steeds minder betrokken bij onze omgeving.

Jungle Amsterdam wil het voortouw nemen om hier verandering in te brengen. Wij roepen iedereen op om vanaf dit moment mensen op straat gedag te zeggen, zo mogelijk een praatje te maken, of gewoon interesse te tonen in elkaar. Wil je meedoen, wordt dan ook Goede Morgen Ambassadeur. Start vandaag nog, meld je aan via goedemorgen@jungle.amsterdam, of nog beter kom gewoon even langs om kennis te maken. Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen en ideeën. Af en toe organiseren wij bijeenkomsten waar je kennis kunt maken met de andere ambassadeurs en ervaringen kunt uitwisselen.

Samen maken we Amsterdam Oost gezellig!

Gewenst resultaat 
Het doel van deze actie is dat bewoners van Oost meer contact met elkaar krijgen en makkelijker een praatje met elkaar maken. Het tot stand komen van een aantal ontmoetingen tussen buurtbewoners. En dat de sociale cohesie in de buurt wordt versterkt en dat daarmee een wens van veel buurtbewoners in vervulling gaat.
Idee
Deel dit:
2 reacties

Camille van Neer

do 28 maart 2019 11:32
Ik ben hier met een kleine groep betrokken Amsterdammers ook mee bezig, gesteund door het Stadsdeel (opgenomen in het Gebiedsplan voor Oost 2019). Het begon allemaal met een blogpost: https://indischebuurtbalie.nl/project/4621/meer-praatjesmakers-op-straat- Misschien leuk en nuttig om eens kennis te ... lees meer

Robert Pennekamp

wo 24 april 2019 20:45
klopt, ...